• De voorjaarsmarkt bracht 3100 euro op.
• De voorjaarsmarkt bracht 3100 euro op. Foto: Nico van Ganzewinkel

3100 euro voor aanschaf BeleefTV

leerdam • Verpleeghuis Lingesteyn was zaterdag in vrolijke sferen: er vond een zeer geslaagde voorjaarsmarkt plaats.

De opbrengst van de voorjaarsmarkt wordt gebruikt voor iets extra's voor de bewoners van deze Rivas-locatie. De voorjaarsmarkt heeft een totaal bedrag van 3100 euro opgeleverd.

"We zijn ontzettend blij met deze mooie opbrengst", zegt Jolanda van Steenis, zorgassistent bij Rivas. "Het bedrag gaan we gebruiken om een BeleefTV aan te schaffen. Dit is een digitale activiteitentafel die ontwikkeld is voor mensen met dementie. Het biedt interactieve spellen, waardoor bewoners met dementie op het mentale vlak gestimuleerd en geprikkeld worden."

Goede sfeer

Tijdens de voorjaarsmarkt konden bezoekers onder andere rondkijken bij kramen met sieraden, bloemen en wafels. Veel gelukkige bezoekers vielen in de prijzen met het Rad van Fortuin.

"Het Rad van Fortuin was een groot succes. Er waren mooie prijzen van de middenstand van Leerdam en omstreken. We hebben veel leuke en positieve reacties ontvangen. Het is een mooie dag om op terug te kijken", zegt Gaby Horvath, activiteitenbegeleider in Lingesteyn.

Voor meer informatie over verpleeghuis Lingesteyn en andere diensten van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl.