Vijftiende Securerun in Ameide

ameide • Het is de vijftiende editie, de wedstrijdloop is 15 kilometer lang en het startschot klinkt om 15:00 uur. Een thema is snel gevonden voor de SecureRun in Ameide, de derde wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2018. Deze vindt plaats op zaterdag 14 april.

Het parcours van de SecureRun ligt sinds enkele jaren uitgerold over 5 kilometers, met start en finish in het dorp en een ronde over polderwegen eromheen. Vanwege werkzaamheden in Ameide is de route dit jaar gewijzigd. Zo staat de start- en finishboog nu op De Griend in plaats van op de Paramasiebaan en zitten er twee keerpunten in de ronde. De opzet van de wedstrijd (één, twee of drie ronden van 5 kilometer) blijft verder gelijk.

Wedstrijdloop

De wedstrijdloop is dus 15 kilometer lang. Peter-Jan Hardenbol (50.01) en Vanessa Hartman (56.28) hebben de parcoursrecords in handen. De wedstrijd begint om 15:00 uur op De Griend. Tien minuten later gaan de prestatielopen over 5 en 10 kilometer van start. Vanaf 13:45 uur zijn er jeugdlopen voor verschillende leeftijdscategorieën. De SecureRun is de derde in de serie van negen wedstrijden waaruit het Grote Rivieren Loopcircuit bestaat. Voor het totaalklassement tellen aan het eind van de rit de zes beste resultaten mee.

Bij de mannen staan Leendert van der Lugt en Cornelis Chatzioannou bovenaan na de eerste twee wedstrijden. Bij de vrouwen delen Vivianne Steegstra en Cora Vlot de eerste plaats.

Alle informatie over het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit en de wedstrijden is te vinden op de website www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

q www.avtyphoon.nl/loopcircuit