• WHV (hier op archieffoto) verloor van de koploper.
• WHV (hier op archieffoto) verloor van de koploper. Foto: Aangeleverd

Dames WHV verliezen van koploper

ASPEREN • De dames van WHV uit Asperen speelden vrijdagavond thuis tegen koploper Voleco. De gasten uit Ouderkerk a/d IJssel wonnen met 0-4.

WHV moest haar meerdere erkennen in de titelkandidaat, de thuisclub won geen enkele set. Hoewel er voor WHV geen druk op deze wedstrijd stond, leek de ploeg dit toch wel zo te ervaren. Er werd wat afwachtend en ingehouden gespeeld, iets wat de Asperense ploeg zich doorgaans niet kan veroorloven. En deze wedstrijd al helemaal niet, want iedere bal die zonder druk over het net werd gespeeld, werd door Voleco genadeloos afgestraft. Want aan aanvalskracht ontbrak het vandaag niet bij Voleco. Binnen 20 minuten was de eerste set voorbij en stond er 12-25 op het bord.

Brutaal
In de tweede set pepte coach Niels Reder zijn team weer op en gaf aan dat er met meer overtuiging gespeeld moest worden. Er viel vandaag immers niets te verliezen. Het lukte WHV de knop om te zetten en zich meer te concentreren op een goede opbouw van het eigen spel. Brutaal nam WHV de leiding, wat de jonge meiden van Voleco van hun stuk bracht. Dit duurde tot vlak voor het einde van de set, toen gaf Voleco nog eens goed gas en trok de set naar zich toe: 22-25. In de derde en vierde set had WHV – net als in de eerste set – niet veel meer in te brengen. WHV had een beduidend mindere dag en miste aan alle kanten de overtuiging. De setstanden van 15-25 en 14-25 spreken voor zich.

Op vrijdagavond 20 april speelt WHV de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen VCN. Die ploeg staat momenteel vierde op de ranglijst.