De Linge/PCG onderuit tegen kampioen

haarlem • In Haarlem is het De Linge/PCG niet gelukt om ZV Haerlem af te houden van het kampioenschap. Een echte wedstrijd werd het wél. De Gorcums-Leerdamse subtopper gaf goed partij en pas in de slotfase kon ZV Haerlem de zege definitief veilig stellen: 15-10.

In een volgepakt, maar enigszins tam, zwembad in Haarlem gingen beide ploegen in een hoog tempo van start. Zowel Haerlem als De Linge/PCG scoorde in hun eerste aanval. Dit tempo ging in de eerste periode zo door. Vooral Lennart van Wieren scoorde een prachtige goal, hij schoot de bal van grote afstand in de kruising. In de loop van de wedstrijd nam de thuisploeg een kleine voorsprong. De Linge/PCG kon het ZV Haerlem vooral moeilijk maken vanaf de midvoorplek. Hier speelden Tjerk Noorduyn, maar ook Rimmer Genee, een sterke wedstrijd. In de laatste periode bleek waarom ZV Haerlem de terechte kampioen is in de 2e klasse. De ploeg schakelde een tandje bij en De Linge/PCG, dat over een smallere selectie beschikt, kon het niet meer bijbenen.

Volgende week zaterdag speelt De Linge/PCG in het Gorinchemse Caribabad om 13:15 uur zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het Leidse LZ1886.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Tjerk Noorduyn 2, Timon den Breejen en Martin Middelkoop 2, Lennart van Wieren, Rimmer Genee, Menno CLoostermans en Chiel den Otter 1.