• De Hollandse Waterlinie nabouwen in Minecraftblokjes.
• De Hollandse Waterlinie nabouwen in Minecraftblokjes. Foto: aangeleverd

24-uurs Minecraft hackathon

herwijnen • Ter ere van Start Fortenseizoen 2018, vindt er in het weekend van 14 en 15 april op GeoFort de GeoCraft Hackathon plaats.

Samen met 120 Minecraft fans in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar, gaat GeoFort de uitdaging aan om in 24-uur de Nieuwe Hollandse Waterlinie na te bouwen in het zeer populaire online computerspel Minecraft. Op zaterdag 14 april om 12:30 uur zal het officiële startsein worden gegeven.

De linie is 85 kilometer lang en bestaat uit zo'n vijftig forten en vijf vestigingssteden. In de Minecraft wereld GeoCraft zullen er ruim 500.000 minecraftblokjes nodig zijn om de Nieuwe Hollandse Waterlinie na te bouwen. Hiervoor wordt de hulp ingeroepen van jonge, creatieve minecrafters om zo te laten zien dat cultureel erfgoed behouden moet blijven voor de toekomst.

Met deze bijzondere actie vraagt GeoFort in samenwerking met Stichting Liniebreed Ondernemen aandacht voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie met haar vele objecten, stellingen en forten. Stuk voor stuk unieke locaties omringd door prachtige natuur die ook nog eens barstens vol zitten met Nederlandse historie en cultuur. Niet voor niets staat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de nominatie van Unesco Werelderfgoed in 2020.

GeoFort heeft samen met Geodan, Rijkswaterstaat en het Kadaster, Nederland ruwweg nagebouwd in Minecraft. Welgeteld in ruim 100 miljard minecraftblokjes. Deze wereld heet GeoCraft en is voor iedereen met een Minecraft account toegankelijk. Inmiddels telt de GeoCraft community ruim 25.000 leden, allemaal spelers die (online) meehelpen om Nederland in Minecraft nog realistischer en dus mooier te maken.