Supermarkt wordt Coop

nederhemert • Supermarkt Arie van der Vliet wordt omgebouwd naar een Coop-supermarkt. Huidige eigenaar Arie draagt het stokje over aan zijn zoon, Anton van der Vliet.

De supermarkt aan de Binnenweg in Nederhemert wordt flink onder handen genomen. Anton van der Vliet: "Eigenlijk blijven alleen de buitenmuren staan. De winkel wordt gestript en vervolgens voorzien van een nieuwe vloer, koelingen en nieuwe inrichting. In de vernieuwde winkel is ruimte voor een groter assortiment dat we overzichtelijker kunnen presenteren. De nadruk ligt op vers. Klanten kunnen op de groente- en fruitafdeling bijvoorbeeld terecht voor losse uien, knoflook en aardappelen. De hele winkel wordt natuurlijk voorzien van de frisse, moderne Coop-stijl."


Service staat centraal bij Coop. De vernieuwde winkel heeft daarom een PostNL-punt. Ook komt er een slijterij en worden de openingstijden verruimd. CoopCompact Nederhemert is voortaan van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Anton van der Vliet komt uit een echt supermarkt-gezin. Zijn opa legde als melkboer de basis voor de latere supermarkt aan de Binnenweg. Later nam zijn vader het stokje over en nu is het de beurt aan alweer de derde generatie. Anton is sinds 2016 ook eigenaar van de Coop-winkel in Heukelum. "Ik vind het heel bijzonder dat ik nu de zaak mag overnemen, waar mijn ouders de afgelopen jaren met veel inzet en passie aan hebben gewerkt. Ik woon zelf in het dorp, ken de klanten. Overigens doet mijn vader een stapje terug, maar zal hij nog wel aanwezig blijven als mijn back-up. Ik zal mijn aandacht nu immers verdelen over twee winkels."


Op vrijdag 6 april om 17:00 uur sluit Supermarkt Arie van der Vliet de deuren, om deze op donderdag 19 april om 19:30 uur onder de Coop-vlag feestelijk te heropenen. "We nodigen iedereen van harte uit om de opening met ons te vieren. Wij zorgen voor een hapje en een drankje." Vanaf vrijdag 20 april kunnen klanten weer boodschappen doen: de eerste 150 klanten ontvangen bij besteding van 20 euro of meer een gratis appeltaartje. Ook is er een poffertjeskraam aanwezig. "Op zaterdag is er een springkussen en delen we gratis friet uit. De hele volgende week krijgen klanten bij besteding van minimaal 20 euro een gratis Coop-oranje boodschappenkrat!"