WNC pakt draad weer op

utrecht • WNC heeft zich goed hersteld van de jammerlijke bekeruitschakeling van afgelopen week. Bij DHSC zetten de Waardenburgers de goede reeks in de competitie voort. Dankzij een 0-2 overwinning pakte WNC de zesde competitiezege op rij.

"Dit is na de pijnlijke nederlaag in de beker zeker mooi", beaamde Cor Prein. "We blijven in de race om de derde periode en staan er ook op de ranglijst nog mooi bij."

De rommelige eerste helft voltrok zich in Utrecht zonder doelpunten. Een kwartier na rust bracht Willem-Paul van der Heijden zijn ploeg aan de leiding. "Daarna kregen we het wel even lastig", zag Prein. "Keeper Arjen Kaasjager moest ons toch twee keer redden." Nadat Aimen Seqqal voor de 0-2 tekende, bleek de wedstrijd gespeeld.

Heukelum niet langs Meerkerk

heukelum • Heukelum kwam tegen Meerkerk voor rust twee keer op voorsprong, maar gaf die voorsprong ook telkens weer weg. Na rust lukte het de thuisploeg niet om tegen tien man alsnog de drie punten te pakken: 2-2.

Trainer Marco Verbeek was na afloop realistisch. "Met onze ploeg mogen we niet twee keer een voorsprong weggeven. Maar Meerkerk verdiende vandaag ook wel een punt." Verbeek zag dat Heukelum met het punt weinig op schoot. "En dat is zonde, want we hadden dicht bij de top-5 op de ranglijst kunnen komen."

Al vroeg in de wedstrijd bracht Ferry Meijdam de thuisploeg aan de leiding. Na de gelijkmaker deed Benjamin Meijdam dat opnieuw, maar nog voor rust kwam Meerkerk opnieuw langszij. Na rust moest Meerkerk twintig minuten lang met tien man spelen, maar Heukelum wist niet te profiteren. Lars van Honk was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar de middenvelder schoot via de keeper op de paal.