• GJS en LRC hielden elkaar in de derby in evenwicht.
• GJS en LRC hielden elkaar in de derby in evenwicht. Foto: Jeroen de Bruin

Seizoen LRC Leerdam voorbij na gelijkspel in streekderby bij GJS

dalem • LRC had in Dalem een groot deel van de wedstrijd tegen GJS de overhand. Het slaagde er echter niet in te winnen. GJS knokte zich naar een 1-1 gelijkspel.

GJS-trainer Cees Lagendijk was met dat resultaat veruit het meest tevreden. "In het begin van het seizoen verloren we in Leerdam kansloos. Vandaag hebben we laten zien dat we echt wel stapjes gemaakt hebben. Natuurlijk heeft LRC voetballend meer in zijn mars. Wij hebben dat echter met inzet en intensiteit gecompenseerd. En op het eind kunnen we de wedstrijd nog winnen ook, al was dat niet verdiend geweest." LRC-trainer Koen Janssen baalde zichtbaar. "En nog het meest van de gigantische fout bij de 1-0 van GJS. Daar hebben we het al heel vaak over gehad, maar het blijft ons gebeuren. Dat we daarna beter zijn dan de tegenstander koop je weinig voor, want als je kansen krijgt, moet je ze wel maken."

LRC begon de wedstrijd in het avondzonnetje heel aardig. Uit hoge ballen kreeg Rogier Gerritsen twee prima kopkansen. De eerste, al na twee minuten, kopte hij naast. Bij zijn tweede poging een kwartier later bracht doelman Raymon den Haan redding. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg vanuit het niets op voorsprong. Furkan Cetin en Rogier Gerritsen gingen in de fout. Doelman Sjoerd de Groot, die de afwezige Thijs Janssen verving, kon de situatie niet meer redden. Louis Damen profiteerde optimaal en schoot de bal in een leeg doel: 1-0. LRC was van slag en had geluk dat GJS drie goede kansen niet wist te benutten. Alle keren bracht Sjoerd de Groot knap redding.

LRC kwam vlak voor rust ineens weer terug in de wedstrijd. Thomas Heideman kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en haalde doeltreffend uit. Na rust ging LRC nadrukkelijk op zoek naar de overwinning en de gasten kregen voldoende mogelijkheden om de drie punten te pakken. Het ontbrak echter aan een kundige afronding, waarmee de afwezigheid van de geschorste Ansu Camara zich extra liet voelen. Vlak voor tijd was GJS nog dichtbij de zege. Damen knalde over en in de allerlaatste seconde redde De Groot opnieuw knap bij een kopbal van Ruud Bos.

Voor de Leerdammers lijkt het seizoen erop te zitten. "Ik geloof niet dat wij nog ergens voor spelen en daar baal ik van", zei Janssen. "Ik ben echt strontchagrijnig."

GJS moet nog vol aan de bak om zich te handhaven, maar Lagendijk is daar niet direct mee bezig. "Natuurlijk kijk je naar de ranglijst, maar het maakt me niet eens zo heel veel uit waar we eindigen. Als we zo blijven spelen als vandaag, kan ik de ploeg niets verwijten. Dan zien we wel wat het oplevert."

Maarten van Hoogevest