donderdag 5 april

Kom d'rin
11:00 uur, Tuil, Dorpshuis. De 55 plussers uit de gemeente Neerijnen zijn welkom in het Dorpshuis in Tuil voor een gezellige dag bij Restaurette 'Kom d'rín'. Vanaf 11:00 uur ontvangt het team bezoekers met een heerlijk kopje koffie/ thee en traktatie. Voorafgaande aan het diner om ongeveer 12:00 uur wordt er een borrel naar keuze geschonken. Als afsluiting van de dag wordt rond 14:00 uur koffie/ thee met een chocolaatje gedronken. Deelname kost 11 euro, opgeven tot enm et zaterdag 31 maart bij R. van Willigen, 0418-591957 of Riki Wijtmans, 0418 592233.

Fancy Fair
16:30-18:30, Leerdam, Floris Radewijszschool. Fancy Fair. Er is van alles te doen en te koop. Kinderen vermaken zich met verschillende spelletjes en de leerlingen van de Floris verkopen hun prachtige knutselwerken. Ook aan een hapje en drankje is gedacht. Iedereen is van harte welkom!

Krokusfeest
19:30, Asperen, feesttent. De Oranjevereniging Asperen houdt Krokusfeest met vandaag de Eat & Meet met de Pubquiz.

Spullen inleveren
19:30-20:30, Waardenburg, kerkelijk centrum De Oude School. In Waardenburg vindt weer een inzameling plaats voor de kerkmarkt die later dit jaar plaatsvindt. Nog bruikbare oude spullen, boeken, goed draagbare kleding, speelgoed, serviesgoed, kleine meubelstukken zijn welkom. Ook oud ijzer kan ingeleverd worden. Geen grote meubelstukken, orgels, matrassen en beddengoed.

Dialezing
20:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi, Overboeicop 15. Laatste dialezing van het winterseizoen. Enkele leden van Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden maken bezoekers in Natuurcentrum de Schaapskooi deelgenoot van hun natuurbelevenissen. Hans de Braal laat beelden zien uit het oosten van Duitsland en het westen van Polen. Het gaat voornamelijk om landschappen en foto's van vogels. Cees Gielis toont foto's gemaakt tijdens excursies van de Natuur- en Vogelwacht. Er komt een varia aan beelden langs met foto' s van vogels, zoogdieren, planten en insecten. Gerard van Heusden laat kikkers en vogels uit Suriname voorbij komen. Gerard is gefascineerd door kikkers en maakt verre reizen om deze diertjes in hun natuurlijke omgeving te zien.

vrijdag 6 april

Sfeer proeven op de Floris
9:00, Leerdam, Floris Radewijszschool. Een basisschool kiezen is een moeilijke opgave. De Floris Radewijnszschool in Leerdam zet daarom op vrijdag 6 april tussen 9:00 en 11:30 uur en tussen 13:00 en 14:00 uur de deuren open voor kinderen en hun ouders. Tijdens deze dag kunnen vragen worden gesteld, kan in de klassen worden rondgekeken en sfeer worden geproefd. Aanmelden is niet nodig.

Betuwse Fruitshop
18:00-21:00, Geldermalsen, Betuwse Fruitshop, Marktplein 4. Op 7 april bestaat de Betuwse Fruitshop alweer een jaar. Ter gelegenheid van de eerste verjaardag organiseert de Betuwse Fruitshop op vrijdagavond 6 april een proeverij-avond. Ook trakteert de Betuwse Fruitshop de hele week appel- of perentaart bij de koffie of thee in het Fruitlunchcafé.

Krokusfeest
18:30, Asperen, feesttent. De Oranjevereniging Asperen heeft voor het Krokusfeest een divers programma in elkaar gedraaid. De kinderen kunnen zich vandaag tussen 18:30 en 20:00 uur uitleven in de kinderdisco. Vervolgens gaat om 21:00 uur de feestavond met DJ Patrick en de Darkraver van start.

Pub Quiz
20:00, Heukelum, De Krakeling. Alpe d'HuZes team Heuvel-op houdt in dorpshuis "de Krakeling" in Heukelum een Pub Quiz voor teams, deelname kost 2,50 euro. Opgeven via cjschrijver@gmail.com of aan de zaal, de gehele opbrengst komt ten goede aan Alpe d'HuZes.

Huisvrouwen bestaan niet
20:30, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm presenteert Huisvrouwen bestaan niet over twee verschillende zussen en hun moeder.

Talkshow
21:00 uur, Leerdam, Stadspodium GO Leerdam. Maandelijkse Leerdamse talkshow, met zeer uiteenlopende gasten welke de actuele, regionale, thema's die een relatie met Leerdam en directe omgeving hebben, toelichten. Verder wordt er teruggekeken naar het plaatselijke nieuws van afgelopen maand. Entree is gratis.

zaterdag 7 april

Dorcas Kledingactie
10:00-15:00, regio. Dorcas- kledingactie. Door het inleveren van tweedehands kleding, schoenen en huishoudlinnen voor de armsten in Oost-Europa en Afrika, bijdragen aan een goede toekomst. De goed afgesloten (vuilnis)zakken kunnen worden ingeleverd op de adressen: Herwijnen, Waaldijk 187; Asperen, Nieuwstraat 2 en Haaften, Gendershof 35.

Voorjaarsmarkt
11:00-15:00, Leerdam, Lingesteyn. Verpleeghuis Lingesteyn houdt een voorjaarsmarkt. De organisatie is in handen van enthousiaste medewerkers van het verpleeghuis. Bezoekers kunnen meedoen aan verschillende spelletjes, maar ook rondsnuffelen bij de kramen met diverse spullen. De opbrengst van de voorjaarsmarkt komt geheel ten goede aan de aanschaf van een BeleefTV.

Vierde Leerdam Woont
12:00-17:00 uur, Leerdam, Van der Wal, Techniekweg 8. Wie alles wil weten over het aanbod van bestaande en nieuwe huizen in Leerdam, kan op 7 april terecht bij Leerdam Woont. Daar is alweer voor de vierde keer alles te horen en te zien over de nieuwbouw in de Lingestad en presenteren woonwinkels, hovenieren, notarissen en makelaars zich onder één dak.

Veteranencafé
14:00, Gorinchem, POGO. Veteranencafé in POGO, Podium Gorcum. Veteranen en voormalige en actief dienende militairen zijn met hun partners van harte welkom.

Voorjaarsconcert met trombones
19:30, Herwijnen, dorpshuis De Poort. Voorjaarsconcert van muziekvereniging Wilhelmina met als gast topsolist Remko de Jager (Rotterdams Philharmonisch Orkest) op trombone. Ook het Trombone Ensemble van het Conservatorium van Amsterdam treedt op. Entree 5,00 euro inclusief kans op mooie prijzen; donateurs gratis. facebook.com/wilhelminaherwijnen

Remco Hakkert
19:30, Zijderveld, dorphuis De Krooshof. Remco Hakkert geeft een concert met zijn band in De Krooshof in Zijderveld. Het concert begint om 20:00 uur en de zaal is om 19:30 uur open. Kaarten voor dit concert zijn te reserveren via mail openjeogen2018@outlook.com. De entreeprijs is voor kinderen tot en met 12 jaar 10 euro, volwassenen betalen 20 euro. De opbrengst is bestemd voor het HGJB-project 'Open je ogen'.

Lenteconcert UDI uit Kedichem
19:30 uur, Kedichem, Dorpshuis De Stoof. Gemengde zangvereniging 'Uitspanning Door Inspanning' houdt een lenteconcert. Aan deze avond werken drie koren mee. Uit Kesteren het 'Kesteren Gemengd Koor', onder leiding van dirigent Arie Mol. Natuurlijk U.D.I en Different Voices beiden onder leiding van dirigent Raimond Meting. De avond begint om 19:30 uur, de zaal is open 19:00 uur en de entree is gratis.

Voorjaarsconcert
20:00, Rhenoy, De Betuwepoort. Voorjaarsconcert Harmonie Concordia Beesd in De Betuwepoort te Rhenoy. Tijdens deze avond zullen zowel het harmonieorkest als de slagwerkgroep een afwisselend programma laten horen. Daarnaast zullen ook de leerlingen van de vereniging aanwezig zijn om van zich te laten horen. De zaal is open vanaf 19:30 uur en de entree bedraagt 5 euro, kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

The Post
20:30, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm presenteert The Post van Steven Spielberg, een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks.

Krokusfeest
21:00, Asperen, feesttent. De Oranjevereniging Asperen heeft een divers programma in elkaar gedraaid. Mike Peterson en Yves Berendse zullen vanaf 21:00 uur van zich laten horen tijdens de Hollandse Avond.

zondag 8 april

Vogelexcursie
8:00, regio. De Natuur en Vogelwacht 'De Vijfheerenlanden' houdt een vogelexcursie in de Zouwe, een bekend vogelgebied tussen Meerkerk en Ameide. Onder leiding van Jules Klees, 0345-351499 of fam-klees@hetnet.nl. Vertrek om 8.00 uur vanuit Vianen, vanaf de parkeerplaats Benedictushof 132; om 8:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Station Leerdam of 8:15 uur vanaf het tunneltje onder de A27 aan het eind van de Driemolensweg bij de oude Zederik.

Wandelingen 4, 5, 8, 10 en 14 km
10:30, Lexmond, Huis ten Bosch. In samenwerking met 'Vereniging voor wandelaars Te Voet', TOP-routenetwerken en Huis Het Bosch, houdt Hans Hartmann wandelingen vanuit de parkeerplaats bij Huis Het Bosch/ TOP (Toeristisch Overstappunt) Lexmond.

Ferdinand
15:00, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm presenteert de animatiefilm Ferdinand (Nederlandse versie).

Marcel Zimmer in feesttent
15:00, Asperen, feesttent. Marcel Zimmer & Band voor een bijdrage aan de tentdienst naar Asperen. Het programma is bijzonder geschikt voor kinderen, jongeren en (groot)ouders. Tijdens de tentdienst in Asperen zorgt Zimmer voor samenzang, sketches en een korte overdenking rondom het thema 'Schatten op aarde'.

Gezellige middag in 't Vennetje
16:30, Leerdam, 't Vennetje. Café 't Vennetje gelegen aan de Nieuwstraat in Leerdam houdt een gezellige middag. Vanaf 16:30 uur komt dj Hans Berends een muzikale middag verzorgen. De entree is gratis.

maandag 9 april

Open eettafel
11:45 uur, Heukelum, dorpshuis De Krakeling. Vrijwilligers van Welzijn West Betuwe nodigen u uit voor een gezellig samenzijn. Rond 12.30 uur zal het driegangen menu worden geserveerd. Aanmelden uiterlijk vrijdag 6 april bij Lieneke van Bommel 0345-630 595.

dinsdag 10 april

DorpsOntmoetingspunt
9:30, Deil, Duifhuis. De GGZ Gelderland Zuid is een regelmatige bezoeker bij het DorpsOntmoetingsPunt in Deil. Dit keer is het thema 'Weerbaarheid bij ouderen'.

Open eettafel Vuren
11:00 uur, Vuren dorpshuis De Koels. Vrijwilligers van Welzijn West Betuwe nodigen u uit voor een gezellig samenzijn. Vanaf 11:00 uur zijn er gezelschapsspelletjes. Rond 12:30 uur zal het driegangen menu worden geserveerd. Aanmelden uiterlijk vrijdag 6 april bij Dicky van Zandwijk, 0183-631102.

Open eettafel Spijk
11:45 uur, Spijk, dorpshuis De Lindehof. Vrijwilligers van Welzijn West Betuwe nodigen u uit voor een gezellig samenzijn. Rond 12:30 uur zal het driegangen menu worden geserveerd. Aanmelden uiterlijk zaterdag 7 april bij het dorpshuis, 0183-563856.

Jenever proeverij
19:30, Beesd, De Bolle. Jenever proeverij bij slijterij de Bolle uit Beesd. Producent Hooghoudt is uitgenodigd om de diverse soorten jenevers toe te lichten. De inschrijfkosten zijn 10 euro. Aanmelden: info@slijterijdebolle.nl of in de winkel.

Passage Hei- en Boeicop
19:45, Hei- en Boeicop, De Rank. K. Snijders uit Ter Aar gaat in op het thema 'Hoor naar mijn gebed'. Hij maakt gebruik van een diaklankbeeld. Er is een kaartverkoop.

woensdag 11 april

Wandelen met senioren
10:00, Parkeerterrein Staatsbosbeheer, tegenover de brug over het Kanaal van Steenenhoek. Wandelen met senioren, met dit keer De Avelingen route. Er is een koffiepauze bij verpleeghuis De Lange Wei. Verwachtte retour tijd omstreeks 13:00 uur. Meer informatie: Ineke Blom, 06-43915192.

Omgaan met (zak)geld
13:30-15:00 uur, Leerdam, DAK. Themabijeenkomst gegeven voor ouders met kinderen op de basisschool met als onderwerp 'Omgaan met (zak)geld'.

Beebot op bezoek bij Rupsje Nooitgenoeg!
14:30, Bibliotheek Rivierenland. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek Rupsje Nooitgenoeg en daarna gaan we spelenderwijs met de Beebot het verhaal naspelen en programmeren. Geschikt voor kleuters.

Fancyfair/ sponsorloop
16:30, Heukelum, De Wegwijzer. Gezellige fair op het plein van CBS De Wegwijzer in Heukelum, met om 18:00 uur een sponsorloop voor Kika. De volledige opbrengst van de fair is voor Hope4Life, die mensen met kanker wil helpen om in het buitenland behandeld te worden.

Conscriptie
20:00, Leerdam, Maranatha. Lezing door Peter van Rooden over de Conscriptie (dienstplicht) in de tijd van Napoleon.

Wonderstruck
15:00, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm presenteert het adembenemende Wonderstruck, een verhaal wat iedereen herkent: mensen kwijtraken en nieuwe mensen vinden.