Kjell Roerbag tweede in Honselersdijk

honselersdijk • Tijdens de tweede wedstrijd om de Nationale MTB Cup die werd verreden in Honselersdijk heeft Kjell Roerbag uit Vuren een knappe tweede plaats behaald.

Na een goede start reed Kjell als tweede achter de uiteindelijke winnaar het parcours op. Door de regen in de nacht van zaterdag op zondag was het parcours erg nat geworden en in een modderpoel veranderd. Dit zorgde voor een loodzware wedstrijd: de modder bleef aan de fiets plakken en de draaiende onderdelen van de fiets 'liepen' zwaar. In de laatste ronde van de wedstrijd moest Kjell de koploper laten gaan. De renner uit Vuren finishte op 15 seconden achter de winnaar op de tweede plaats. Naast een kleine geldprijs kregen de drie renners op het podium een kistje met verse groente, de wedstrijd werd tenslotte gereden in het Westland.

Kjell rijdt voor het Merida Bassa mtb team en dat team behaalde maar liefst zes podiumplaatsen. De resultaten van de andere leden van het team: Larissa Hartog werd eerste, Dieke van Willigen derde, Noa Stolk derde, Frits Biesterbos elfde, Mika Bouman vijfde, Kyro Geurts vijfde, Jesse Bikker zesde, Max van Hoorne tweede, Sam Stolk zesde en Ruben van der Stelt werd tweede. De volgende wedstrijd wordt op 8 april gereden in Beringen in België. Dit is de eerste wedstrijd van de internationale cyclus drie Nations Cup met wedstrijden in Duitsland, België en Nederland.