BV Leerdam JU18 wint topper

hilversum • De jongens van BV Leerdam JU18 traden zaterdag in Hilversum aan tegen De Dunckers. De gasten wonnen met 49-52.

Al langer is duidelijk dat drie teams om het kampioenschap strijden: De Dunckers Hilversum, Woodpeckers Houten en BV Leerdam. Na het verlies vorige week tegen Woodpeckers reisden de Leerdammers met maar één doel af naar Hilversum: koste wat kost de overwinning mee naar huis nemen. In het eerste kwart was het spel van beide kanten rommelig en de Leerdammers hadden moeite om tot scoren te komen. Na een 8-2 achterstand nam BVL een time out. In het vervolg van het eerste kwart werden de aanvallen van de gasten goed uitgespeeld. BVL wist de zoneverdediging van De Dunckers door een snelle passing open te breken. Stand eerste kwart: 12-12. In het tweede kwart werd het tempo van de passing opgeschroefd, zodat BV Leerdam onder leiding van Eyup Ozcinar uitliep naar 20-32. De tweede helft startte, zoals de eerste helft was geëindigd. BVL speelde geduldig en loerde op de kansen. De Dunckers hadden steeds vaker de hulp nodig van de scheidsrechters om BVL af te stoppen. De Dunckers kwam punt voor punt dichterbij. Halverwege het vierde kwart was het verschil nog maar vijf punten in het voordeel van de Leerdammers. Met minder dan één minuut te spelen, was het verschil nog twee punten. De thuisclub moest komen en stopte Mathijs Alderlieste foutief af met als gevolg twee vrije worpen. Daarvan werd er één benut, waardoor het verschil op drie punten kwam. De ultieme poging van De Dunckers om via een driepunter een verlening uit het vuur te slepen, werd ongedaan gemaakt door BVL: einstand 49-52. Scores: Mathijs Alderlieste 16, Cas van der Linden 12, Max Kielestein 10, Eyup Ozcinar 10, Oliver Price en Ephraim Lopulalan 2.