• HCL verloor voor de derde keer op rij.
• HCL verloor voor de derde keer op rij. Foto: Aangeleverd

Weer verlies voor HC Leerdam MB1

IJsselstein • De meisjes B1 van HCL verloren zaterdag in IJsselstein tegen HC IJsseloever MB2 hun derde wedstrijd op rij: 4-2.

Leerdam kwam meteen onder druk te staan. In de 4e minuut schoot IJsseloever een hoge bal op doel, maar keepster Bodine Price viste de bal uit de lucht. Leerdam kwam er niet uit en IJsseloever bleef druk uitoefenen. Pas in de 17e minuut kwam Leerdam aan aanvallen toe. Een mooie pass van Anouk van Mourik gaf Annelies van Brakel de kans de score te openen, haar schot ging rakelings langs het doel. Daarna voerde IJsseloever de druk op. Via een strafcorner zette de thuisclub een kwartier voor rust de 1-0 op het scorebord. In de tweede helft ging Leerdam goed van start. Er werden twee strafcorners versierd, uit een daarvan bracht Marit de Heer de stand op gelijke hoogte. Leerdam werd feller en kreeg kansen, toch was het IJsselstein dat op 2-1 kwam. Na een val van een 'doorgebroken' speelster van IJsseloever ver buiten de cirkel werd Annemarie de Boer zwaar bestraft met een strafcorner en een groene kaart. De strafcorner werd benut: 2-1. IJsseloever zette HCL opnieuw onder druk. Bodine Price redde een paar keer, maar via een strafcorner wist IJsseloever het doel toch te vinden: 3-1. Leerdam liet het hoofd niet hangen en ging vol in de aanval. Belle Lenselink soleerde de cirkel in en passte de bal op Emma van der Heiden die voor 3-2 zorgde. Met nog vijf minuten op de klok ging Leerdam met man en macht op jacht naar een gelijkspel, maar IJsseloever liet zich niet van de wijs brengen. Via een strafcorner kwam de thuisclub zelfs op 4-2. Zaterdag spelen de meiden van HCL om 16:30 uur thuis tegen Amersfoort MB3.