WHV hield door de zege de derde plaats vast.
WHV hield door de zege de derde plaats vast. Foto: Jeroen de Bruin

Overwinning WHV na 1-2 achterstand

asperen • De Asperense volleyballers hadden het afgelopen zaterdag in eigen huis zwaar tegen de Eindhovense studenten. Uiteindelijk pakte WHV een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

Hajraa beschikt over veel spelers die op hetzelfde niveau uitkomen en kan daardoor in de opstelling creatief schuiven. Dat was ook zaterdag het geval. WHV zag een team tegenover zich dat op veel plaatsen afweek van de heenwedstrijd. Daarbij had de Asperense equipe met name moeite om de boomlange passer-loper onder controle te krijgen. Het werd dan ook een spannende wedstrijd die WHV met veel moeite in een overwinning wist om te zetten, na eerst op een 1-2 achterstand te zijn gekomen.

Al direct vanaf de eerste set werd duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Geen van beide teams kon afstand nemen. WHV en Hajraa hadden beide kleine servicereeksen zonder echt door te kunnen drukken. In de spannende slotfase trokken de Asperense mannen uiteindelijk aan het kortste eind, zodat de set met 25-27 naar de bezoekers ging. De tweede set verliep vlotter. De passing lag beter dan in de eerste set, zodat Wayne meer gebruik kon maken van zijn middenaanvallers. Zowel Stefan Arp als Wildrik van de Plassche kwamen regelmatig prima door op de midden. Hierdoor kwam er minder druk op de buitenaanvallers, die bij een mindere pass vaak een torenhoog blok voor zich zagen opdoemen. Met 25-20 trok WHV de stand gelijk en hoopte deze lijn door te kunnen trekken. Hajraa wenste echter niet mee te werken aan dit scenario. Dankzij hun selectie van twaalf man konden zij gemakkelijk schuiven en daar maakten ze dan ook gebruik van. Door deze wissels stonden zij steeds met drie aanvallers, waardoor het de verdediging van WHV moeilijk werd gemaakt. En hoewel er hard werd gewerkt in het achterveld stond de verdediging aardig onder druk. Ook al omdat er te weinig werd geblokkeerd aan Asperense zijde. En zo verloor WHV de derde set met 23-25 en kwam op een 1-2 achterstand. De vierde set was erg spannend. WHV knokte hard en gelegenheidslibero Niels Reder kreeg meer controle op de service van de tegenstander. Ook de linies in het achterveld stonden steeds beter. Middenaanvaller Wildrik van de Plassche wist de blokkering van Hajraa aardig bezig te houden en kon zo ruimte voor de buitenaanvallers creëren. Daarnaast hadden de bezoekers moeite met de harde klappen van René Roth. De gasten reageerden hierop door met hun service Niels Reder te ontwijken en voerden daarmee de druk weer op. Door enkele prima services van Joeri van Wijk wist WHV toch de set met 26-24 binnen te halen. En dus kwam er een vijfde en beslissende set. Daarin stelde WHV orde op zaken. De ploeg pakte direct een voorsprong en gaf die niet meer weg.

Door deze overwinning staat WHV negen punten voor op Next Volley Dordrecht, de nummer drie van de ranglijst die zaterdag op bezoek komt.