Tweedehands kledingverkoop

leerdam • Aan de Noordwal 30 wordt zaterdag 7 april tussen 9:00 en 13:00 uur een tweedehands kledingverkoop gehouden. Er is kleding voor kinderen en volwassenen en de opbrengst is voor de christelijk gereformeerde kerk.


Royal Leerdam Crystal in Milaan

leerdam • Royal Leerdam Crystal is van 17 tot en met 22 april aanwezig op het Nederlandse Paviljoen 'Masterly, the Dutch in Milano' tijdens de Salone del Mobile in het Palazzo Francesco Turati. De presentatie bestaat uit de enorme balkenvazen van Piet Hein Eek, de serie Oranjevazen Beatrix 80 naar het ontwerp van Frank Tjepkema, de collectie Copier Revisited en de nieuwe serie Oerstenen.


Kledinginzameling voor Dorcas

leerdam • In Leerdam wordt op vrijdag 6 en zaterdag 7 april de welbekende Dorcas Kledingactie gehouden. De kleding dient schoon en heel te zijn en verpakt in goed afgesloten (vuilnis)zakken. De kleding kan tussen 9:00 en 17:00 uur worden ingeleverd bij De Schoensleutelaars, Markt 5, 0345-612048; familie van der Mijden, De Waterloop 2, 0345- 616775 of familie van Essen, Donjon 16, 0345-630427. De opbrengst is bestemd voor het werk van hulporganisatie Dorcas.

q www.dorcas.nl


Bridge Museum zoekt vrijwilligers

leerdam • Dit jaar bestaat het Bridge Museum 25 jaar. Het museum exposeert, over twee verdiepingen, bridge objecten en allerhande voorwerpen met een kaartthema, zoals servies, textiel en schrijfwaren. Rondleiders vertellen verhalen over bijzonderheden als de elektrische Hammond Bridgetafel, een apparaat dat zelf de kaarten schudt en uitdeelt.

De groep vrijwilligers kan versterking gebruiken. Er is een breed aanbod aan werkzaamheden, waaronder beheer archief en tentoonstellingen, fotografie, berichtgeving via social media en welkom heten van bezoekers. Affiniteit met bridge of andere kaartspelen is niet noodzakelijk. Vrijwilligers zijn welkom vanaf één dagdeel in de week. Meer informatie of aanmelden: info@bridgemuseum.nl.