Avres verkoopt pand Avelingen-West

leerdam • Aansluitend op de vergadering van het Algemeen Bestuur van Avres werd vorige week het koopcontract van het pand aan Avelingen-West getekend door de voorzitter Dagelijks Bestuur van Avres, Bart Bruggeman en namens Stigterstaal Gerben Cozijnsen en Lex Smaal.

De voorzitter is blij met de verkoop van het pand op Avelingen-West: "Het geld dat vrijkomt, komt ten goede aan de mensen waar we het voor doen. De verkoop maakt de weg vrij voor de concretisering van de visie van Avres, waarbij de medewerkers uit de sociale werkvoorziening zoveel mogelijk werkzaam zijn bij ondernemers op locatie. Voor wie meer begeleiding nodig heeft, zijn er werkplekken op kleinere locaties in de eigen woonomgeving.
Gezien de verdeling van de SW-medewerkers, komen er twee kleinere locaties in Gorinchem en één in Leerdam. De gesprekken hierover zijn al in een vergevorderd stadium. Avres en Attema hebben recent een intentieverklaring getekend voor een nauwe samenwerking op een locatie aan de Schelluinsestraat. In Leerdam zijn de gesprekken over een pand aan de Industrieweg in een vergevorderd stadium." De overdracht van het pand op Avelingen vindt plaats op 1 april 2019. Dit geeft Avres de gelegenheid om voor al haar medewerkers een nieuwe werkplek te vinden.