Rood Haaften gaat onderuit tegen GDC

haaften • Haaften ging met 0-3 onderuit tegen GDC. De thuisploeg zag al vroeg in de wedstrijd Nicolai van Wageningen met direct rood vertrekken. In de slotfase sloeg de vlam in de pan en kwam daar nog rood bij voor Johnnie Noorthoek.

Adrie van Steijn vond dat zijn ploeg de nederlaag aan zichzelf te wijten had. "Nicolai trapte na en dat moet je nooit doen. Dan weet hij ook. GDC heeft een ploeg die een wedstrijd tegen tien man goed kan uitspelen." Haaften hield nog lang stand, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. De rode kaart voor Noorthoek was voor Van Steijn een misschien wel grotere nederlaag. "Die jongen doet geen vlieg kwaad. Marc Timmer werd door spelers van GDC belaagd en Johnnie wil ze uit elkaar halen. Echt belachelijk dat hij daar rood voor krijgt. De scheidsrechter zegt dat hij heeft geslagen, maar dat is onzin."

HSSC'61 zet goede reeks voort

hei- en boeicop • HSSC'61 blijft de goede reeks voortzetten door Jonathan met 2-1 huiswaarts te sturen. "Al zag het er in de eerste helft niet naar uit, hoor", klonk het bij trainer Gerrit Molenaar. De gastheren waren niet scherp en hadden geen controle op het middenveld. Bij rust stond het daardoor 0-1. "Ik heb vervolgens Jan Donker erin gebracht, waardoor we grip kregen op het middenveld. En bovenal leverde dat meer energie op. We trokken in de tweede helft de wedstrijd terecht naar ons toe." Arwin van Soest en Floris Kool zorgden voor de winnende doelpunten.

ASH met tien man nog dichtbij punt

brakel • ASH stond op bezoek bij Brakel de hele tweede helft met een man minder in het veld, maar kwam nog dicht in de buurt van een goed resultaat. Brakel won met 2-0.

Voor rust was Brakel de betere ploeg en nam het verdiend de leiding. "Het was matig tot slecht bij ons", zag trainer Ron Laros. "En kort voor rust kwamen we ook nog met tien man te staan." Geert de Heus kreeg een rode kaart voor een onbeholpen actie. Met een man minder deed ASH het na rust een stuk beter. "We kregen zelf twee open kansen op de gelijkmaker", zag Laros. Die kansen waren echter niet besteed aan Bernd Duizer en Emil van Wageningen. Brakel besliste met de 2-0 de wedstrijd.

Beesd vergeet te scoren

rijswijk • Beesd ging bij titelkandidaat SCR met 3-1 onderuit. Volgens trainer Dick Wammes had dat niet gehoeven, maar zijn aanvallers zaten niet goed genoeg in de wedstrijd.

SCR nam verdiend de leiding, maar daarna kreeg Beesd voldoende mogelijkheden om minimaal op gelijke hoogte te komen. Rens Bronk (2x), Jarno van de Water en Kevin Spronk misten voor rust kansen. Tien seconden in de tweede helft had Stefan van den Bosch de gelijkmaker voor het inschieten, maar hij faalde 1-op-1 met de doelman. "Voorin was het gewoon niet goed bij ons vandaag. En SCR scoorde op cruciale momenten", zei Wammes. SCR kwam via een gelukkig doelpunt op 2-0. Rens Bronk verkleinde namens Beesd daarna de marge. Lang bleef de hoop van Beesd op een goed resultaat niet overeind, want SCR besliste binnen vijf minuten de wedstrijd: 3-1.