LRC verslaat Woudenberg

leerdam • LRC herstelde zich van de zeperd bij DTS Ede. Eenvoudig ging het tegen Woudenberg allerminst, maar dankzij een 3-1 overwinning pakten de Leerdammers toch drie punten. De overwinning kwam na een slechte eerste helft overigens pas na rust tot stand.
Trainer Koen Janssen voelde zich genoodzaakt zijn opstelling vrij drastisch om te gooien. Zijn volledige middenveld verscheen donderdag te laat op de training en dus moesten Akram Chentouf, Sedan Ozan en Thomas Heideman op de bank beginnen. "Ik moest wel rigoureus ingrijpen", zei Janssen. "En dan hopen dat ze er iets van leren. Uiteindelijk bracht het in de tweede helft wel de ommekeer." Jordi Kamp, linksback Furkan Cetin en Ricardo Papilaja startten op het LRC middenveld.

De Leerdammers kwamen in een slechte eerste helft op achterstand. Vlak voor rust moesten de gasten echter met tien man verder. De doelman van Woudenberg haalde de doorgebroken Brennan Bieri neer en moest met direct rood vertrekken. Met invallers Akram Chentouf en Cedrick Sangwa in de ploeg en Rogier Gerritsen als diepe spits rechtte LRC na rust de rug. Gerritsen kreeg al snel drie kansen, waarvan hij er één verzilverde. Ricardo Papilaja en Sangwa hielpen LRC daarna aan de 3-1 voorsprong. Een verre vrije trap van Papilaja belandde ineens in het doel. Sangwa schoot raak na voorbereidend werk van Chentouf en een overstapje van Gerritsen. Bij Woudenberg kregen nog twee spelers hun tweede gele kaart, waardoor de gasten met acht man van het veld stapten.