Winst en verlies voor Heukelum met Pasen

zaltbommel/hardinxveld • Heukelum pakte uit twee uitwedstrijden tijdens het Paasweekend drie punten. In Zaltbommel werd met 2-0 van Nivo Sparta verloren. Twee dagen later was de ploeg van Marco Verbeek met 0-4 te sterk voor Hardinxveld.

Verbeek kon daarmee tevreden zijn. "Van Nivo Sparta kun je verliezen en winnen bij Hardinxveld is voor ons goed. We hebben nu 31 punten en zijn daarmee veilig. Dat is tien wedstrijden voor het einde een knappe prestatie."

Bij Nivo Sparta kon Heukelum zeventig minuten stand houden, maar daarna trok de thuisploeg de zege verdiend naar zich toe. Bij Hardinxveld had Heukelum heel wat meer aandeel in het spel. Al vroeg in de wedstrijd schoot Marvin de Jong de 0-1 uit een vrije trap binnen. "Daarna hadden we het even moeilijk", vond Verbeek. "We hadden moeite met hun spel en waren ook wat slordig."

In de tweede helft maakte Benjamin Meijdam het verschil. Eerst besliste hij met twee doelpunten in twee minuten de wedstrijd door de score naar 0-3 te tillen. Kort voor tijd maakte Meijdam zijn loepzuivere hattrick vol door ook de 0-4 voor zijn rekening te nemen. "Na de 0-2 was de wedstrijd wel gespeeld", zag Verbeek. "Zeker toen meteen daarna ook nog de 0-3 viel. Twee wedstrijden in drie dagen is zwaar, dat was ook te zien. Maar we hebben het er goed vanaf gebracht."