• Asperen kwam zaterdag tekort tegen DFC.
• Asperen kwam zaterdag tekort tegen DFC. Foto: Jeroen de Bruin

Dure nederlaag voor Asperen tegen DFC

asperen • Na de verrassende zege bij Streefkerk leed Asperen zaterdag tegen concurrent DFC een dure nederlaag. Met 2-3 gingen de punten mee naar Dordrecht. "We hebben ons laten afbluffen", vond Ton Blom, die zag dat zijn ploeg nog wel goed begon aan de wedstrijd, maar daarna de grip op het duel verloor.

"We verloren de tweede bal en verloren de duels. We kwamen toen ook op achterstand", zei Blom. Na een misverstand tussen Marcel van Hemert en Pieter Marten Hoekstra nam DFC de leiding. Blom: "We herpakten ons daarna wel, maar het was niet genoeg." Tien minuten na rust kwam DFC op 0-2. De bal kwam via de paal in de handen van doelman Dennis Rooijackers, maar de bal zou volgens de scheidsrechter over de doellijn zijn geweest. Tareq Ibrahim maakte van elf meter nog de 1-2, maar DFC liep opnieuw uit. Tom Maddison benutte nog een tweede, overigens onterecht toegekende, strafschop, maar het leverde Asperen niets meer op.