• Kevin Steenbruggen scoorde voor Herovina.
• Kevin Steenbruggen scoorde voor Herovina. Foto: Jeroen de Bruin

Herovina krijgt met 2-3 nederlaag te weinig tegen Altena

herwijnen • Herovina kreeg tegen Altena met een 2-3 nederlaag te weinig. Bij rust had Altena onder meer door twee goals van Ayhan Uslu een verdiende 1-3 voorsprong. Na de pauze schiep Herovina zich volop kansen voor een beter resultaat.

Het bleef evenwel bij één treffer van Maarten Lievaart. Zo ontging Herovina een terecht gelijkspel.

Herovina-trainer Gertjan Potters was teleurgesteld: "Voor rust gaven we de goals knullig weg. Dat waren cadeautjes, want we stonden achterin te schutteren. In de tweede helft hebben we echter veel kansen gehad. Dat begon al direct na rust. Toen had het al raak kunnen zijn. Dan had er minimaal één punt en misschien nog wel meer ingezeten. Nu kwam onze 2-3 pas laat. Jammer dat het zo afloopt, want we beginnen wel beter te voetballen. Maar door dit resultaat blijft het onderin voor ons wel erg lastig."

Altena startte voortvarend en was voor rust veel beweeglijker en technisch beter dan de statische thuisclub. Al in de derde minuut opende Dylan van der Pluijm de score: 0-1. Herovina had het antwoord snel klaar. Uit een pass van Timo de Bruin was Kevin Steenbruggen al na acht minuten de afronder. Hij speelde collega-aanvoerder Julian Geelhoedt uit en knalde de 1-1 gelijkmaker binnen. Altena voetbalde beter en Edwin Pluister trof uit een verre vrije trap de lat. Uit een pass van Pluister mikte Ayhan Uslu voorlangs. Na een half uur nam Altena met 1-2 andermaal de leiding. Ayhan Uslu gebruikte zijn lichaam, wurmde zich door het tweepersoons hart van de weifelende Herovina-defensie en rondde af: 1-2. Na mislukte Herovina-pogingen viel de 1-3 vijf minuten voor rust. Weer was Uslu de doelpuntenmaker. Herovina verdedigde bij een solo van Dylan van der Pluijm zwak en Uslu profiteerde: 1-3.

Na de hervatting nam Herovina het initiatief. Bij een schot van Jesse van Vliet redde Altena op de doellijn. Een schot en een kopbal van Mark Muller stuitten af op verdedigers. Met veel hoge voorzetten stichtte Jeffrey van der Meijden steeds gevaar. Maarten Lievaart kopte over. Bij een kopbal van Lievaart moest Julian Geelhoedt op of net over de doellijn redden. Jesse van Vliet trof de lat en Altena wankelde, maar Herovina scoorde steeds niet. In de 81e minuut was het eindelijk raak. Maarten Lievaart maakte er toen 2-3 van. Uit weer een voorzet van Jeffrey van der Meijden gaf Maarten Lievaart een prima kopbal, maar Altena-keeper Bas Visser redde schitterend. In de 84e minuut moest Altena na de tweede gele kaart voor Edwin Pluister met tien man verder. Nadien lukte het Herovina ook in de vier minuten blessuretijd niet om het verdiende punt alsnog te pakken. Kevin Steenbruggen en Frank Clements waren er nog dichtbij, maar na de laatste kopbal van Steenbruggen was het voorbij.