• WNC speelde tegen DTS een sterke wedstrijd.
• WNC speelde tegen DTS een sterke wedstrijd. Foto: Jeroen de Bruin

Prijzenjacht WNC begint goed, maar eindigt in mineur

Paasweekend met twee gezichten

waardenburg • Voor aanvang van het Paasweekend streed WNC nog mee om alle prijzen. Hoewel een kampioenschap niet voor de hand ligt, is de titelstrijd in de 1e klasse C nog zeker niet beslist. Een plek in de nacompetitie hoort voor de Waardenburgers nog zeker wél tot de mogelijkheden. Ook het bekeravontuur duurde nog voort. In de competitie deed WNC met een knappe 3-0 overwinning in de topper tegen DTS Ede goede zaken. Twee dagen later verdween de euforie als sneeuw voor de zon. Zondag-tweedeklasser Marvilde knikkerde WNC met dezelfde cijfers uit de beker.

En dus liep WNC een ticket voor de voorronde van de Toto KNVB Beker voor komend seizoen mis. "Dat we uitgeschakeld worden, kan nog gebeuren", zei trainer Cor Prein. "Maar zo'n nederlaag kan ook doordreunen. Daar kun je in de competitie last van krijgen. Het goede gevoel van zaterdag is in ieder geval weg."

Want het weekend begon nog heel goed voor WNC. Met name de eerste twintig minuten van de wedstrijd tegen DTS waren uitstekend. WNC legde daarin de basis voor de overwinning. De thuisploeg kreeg zeker vier prima mogelijkheden, waarvan er twee benut werden. Nadat Vincent Verheul en Aimen Seqqal geen succes hadden met goede schoten, kwam WNC na tien minuten op voorsprong. Nick Vijlbrief zette van achteruit een aanval op en rondde op aangeven van Verheul uiteindelijk zelf af: 1-0. Een minuut later was Seqqal opnieuw dicht bij succes, maar de DTS-doelman tikte het schot van de buitenspeler net over het doel. Na een kwartier was het wel weer raak voor WNC. Willem-Paul van der Heijden zette met een bekeken pass Verheul vrij voor de keeper. De aanvaller bleef kalm, omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. De stormachtige openingsfase had de nodige energie gekost, want WNC mocht blij zijn dat het dankzij doelman Arjen Kaasjager daarna ongeschonden de rust haalde. In de tweede helft speelde de thuisploeg de wedstrijd kundig uit. Van der Heijden tekende voor de eindstand.

Van die prima prestatie was twee dagen later tegen Marvilde niks meer over. WNC kwam met vier andere basisspelers aan de aftrap. Jesse Kok begon in plaats van Arjen Kaasjager onder de lat. Jesse Wammes nam op rechtsback de plek in van de afwezige Nick Vijlbrief. Op het middenveld mochten Bas Smulders en Senaid Jukic weer eens starten en begonnen de broers Nehemia en Joel Sanaky op de bank. Of het aan de wisselingen lag, weet niemand zeker. Feit is dat WNC geen moment zo goed in de wedstrijd zat als twee dagen eerder. Het had allemaal anders kunnen lopen als Willem-Paul van der Heijden binnen tien minuten van een meter of vijf raak geschoten had, maar hij gaf de doelman de kans om te redden. Bij de eerste kans van Marvilde na een halfuur was het direct raak. Na een verre vrije trap kopte Tommy van der Wiel op de lat. De rebound was een prooi voor Ties Bazelmans. Kort na rust leek WNC nog wel van plan om voor een goed resultaat te gaan, maar opnieuw Van der Heijden liet een prima kans liggen. Ook pogingen van Bas Smulders en Jesse Wammes gingen er niet in. Toen niet veel later Tayfun Yilmaz uit een corner raak knikte, was de wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Bazelmans die uit een rebound de 0-3 scoorde en de wedstrijd definitief op slot gooide. Cor Prein was na de uitschakeling boos. "Ik heb hier weinig woorden voor", begon Prein. "Verliezen kan gebeuren, maar niet op deze manier. Dit is een kwestie van instelling en dat mag niet gebeuren. De ervaren jongens gaven vandaag niet thuis."

De twee wedstrijden van aanvoerder Vincent Verheul waren misschien wel exemplarisch. Zaterdag nam hij zijn ploeg met twee assists en een doelpunt bij de hand. Op maandag was hij geen schim van zichzelf. Verheul baalde daar na die tweede wedstrijd behoorlijk van. "Het was helemaal niks vandaag. Zij klappen er vol op en daar hebben wij moeite mee. Ik was zelf meer bezig met het ontwijken van tackles dan met voetballen. Het was gewoon niet goed genoeg. Zonde, want zaterdag hebben we het heel goed gedaan."