• Ondernemers in Herwijnen houden een actieweek.
• Ondernemers in Herwijnen houden een actieweek. Foto: aangeleverd

Ondernemersactie voor Alpe D'HuZes

herwijnen • Jantine van Zandwijk gaat donderdag 7 juni met haar man Arie en broer Bastiaan van Eck en samen met 4500 andere mensen lopend of fietsend de Alpe d'Huez op.

"We zitten in het team van de werkgever van Arie", vertelt Jantine van Zandwijk. "We hebben een streefbedrag van 5000 euro per persoon. Er gaat ook nog een aantal vrijwilligers mee die week om ons te helpen. Ook zij willen geld ophalen. En als je dan met zijn allen in hetzelfde dorp woont en ook nog uit één familie komt, moet je dus flink wat acties bedenken om allemaal het streefbedrag te halen."

Eén van die acties is de ondernemersweek die in Herwijnen plaatsvindt van 9 tot 14 april. Diverse ondernemers zijn benaderd met de vraag of ze een actie wilden bedenken. "Daar is massaal gehoor aan gegeven", zegt Van Zandwijk enthousiast. "Het is heel fijn om te merken dat er zoveel betrokken ondernemers zijn die zulke leuke aanbiedingen bedenken." De totale opbrengst van deze ondernemersactie wordt zaterdag 5 mei bekend gemaakt tijdens de bandjesavond in dorpshuis de Poort, die georganiseerd wordt in samenwerking met ATG. Verder is er op zaterdag 21 april een verloting bij VV Vuren waarvan de opbrengst bestemd is voor Alpe D'HuZes. Wie op de hoogte wil blijven van de verschillende acties, kan terecht op de actiepagina op Facebook van 'Herwijnen goes Alpe D'HuZes'. Hier staat alle informatie over de ondernemersweek, maar ook over de schoenpoetsactie, de tennisderby Vuren-Haaften en de verkoop tijdens Boeruh Rock.

Bakker Bakker gaat op zaterdag 7 april oliebollen bakken voor de winkel en bij Spar van den Heuvel kan al vanaf 5 april meegedaan worden aan een actie.