• Startende ondernemers krijgen de kans zich te presenteren op de Fenexpo.
• Startende ondernemers krijgen de kans zich te presenteren op de Fenexpo. Foto: Anne Marie Hoekstra

Rabobank helpt starters bij Fenexpo

regio • Negen startende ondernemers uit de regio krijgen van de Rabobank de kans zich te presenteren tijdens de Fenexpo in Gorinchem.
Op de beurs, die duurt van 10 tot en met 12 april, krijgen per dag drie startende ondernemers de mogelijkheid hun bedrijf te promoten in een stand van Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Jamie van Dalum van de Rabobank: "We doen dit omdat we ons hard willen maken voor starters, we begeleiden hen in het realiseren van hun doelstellingen. De Fenexpo is een mooi moment om dat waar te maken. De beurs biedt kansen om te netwerken, je product onder de aandacht te brengen, te laten zien wie je bent als ondernemer en wat je doet."

Divers

Het is het vierde jaar dat de Rabobank starters deze kans biedt.

Van Dalum: "Reacties in voorgaande jaren waren heel divers in positieve zin. De overeenkomst in de reacties is dat ondernemers er daadwerkelijk contacten aan overhouden."

Alle ondernemers in de startersstand van de bank kregen een beurstraining aangeboden.

"We geven vooraf advies hoe ze zich moeten presenteren. Dit jaar hadden we daar een ochtend voor georganiseerd. De beurstraining werd verzorgd door de Fenexpo zelf. Aandachtspunten waren: hoe zet je producten in de stand neer, hoe sta je er zelf, hoe ga je een gesprek aan met collega-ondernemers, hoe benader je het publiek? En hoe zorg je ervoor dat je na de beurs de contacten warm houdt?"

Boodschap

Belangrijk advies dat de deelnemers meekregen was dat ze een boodschap moeten overbrengen, een ervaring en beleving moeten bieden. "Als ondernemer moet je een goed verhaal vertellen."

Bij de selectie van de negen ondernemers keek de Rabobank naar een aantal criteria. Ze mochten maximaal drie jaar actief zijn.

Groei

Van Dalum: "Ook bekeken we: hoe hebben we deze ondernemers zien groeien, wat maakt dat deze ondernemers eruit springen? We stellen de stand kosteloos ter beschikking. Als bank willen we starters de kans geven om te laten zien wat ze in het samenwerkingstraject met ons hebben gedaan, hoe ze kansen grepen en de toekomst tegemoet gaan, waarin de bank als sparringspartner blijft fungeren."


q www.rabobank.nl

Anne Marie Hoekstra