• Herwijnen kijkt uit naar de tiende Boeruh Rock
• Herwijnen kijkt uit naar de tiende Boeruh Rock Foto: Lya Cattel

Spetterend programma met extra attracties bij tiende editie

Herwijnen klaar voor Boeruh Rock

herwijnen • Voor de tiende editie op vrijdag 13 en zaterdag 14 april is een extra aantrekkelijk programma samengesteld. Herwijnen telt nogal wat Trekkertrek liefhebbers die vroeger altijd naar andere plaatsen uit moesten wijken om mee te kunnen doen. "Ze gingen naar Culemborg of Meerkerk en vaak was dat lastig met de inschrijving. Voor je het wist, zat het vol", vertelt Kees Alting uit Vuren die vanaf het begin bij het evenement betrokken is en met zijn gezin de organisatie van de Trekkertrek voor zijn rekening neemt.

Het eerste jaar werd op het 'evenemententerrein' aan de Wadensteinsesteeg in Herwijnen een bescheiden aanzet gegeven. "Eigenlijk begon het als geintje. We waren gewoon benieuwd of het zou lukken. We organiseerden een Trekkertrek, er waren oldtimers en we hadden ook een muziektent met pakweg 300, 400 bezoekers", herinnert Alting zich. Door de inbreng van Tanja Polman en Patrick de Fockert van Imagine Dance-Events groeide Boeruh Rock uit tot het huidige spektakel. "Het werd steeds groter, er kwamen voortdurend nieuwe onderdelen bij. De eerste jaren hadden we vooral op zaterdag een buitenprogramma, na een paar jaar hadden we ook op vrijdagavond al een aantrekkelijk programma. Dat zorgde ervoor dat de bezoekersaantallen voortdurend groeiden."

Het Truckpulling werd een 'trekker' op de vrijdagavond en van lieverlee kwamen er op zaterdag attracties als de klapkarrenrace, de alebussenrace en de wc-pottenrace bij. "Met die klapkarrenrace zijn we twee jaar geleden begonnen. Na de Trekkertrek rijden trekkers met oude grondkarren de grond weer terug, het levert een geweldig spektakel op. Voor de alebussenrace gebruiken we giertanks vol water. Een echte race is het niet. Het is vooral de sport om het water zo ver mogelijk te spuiten, een bezienswaardigheid. Dat geldt ook voor de wc-pottenrace. De opdracht is om een 'voertuig' met een wc-pot te bouwen. Achterop een brommer, op een trekker, een kar of op een quad, zo origineel mogelijk. In combinatie met de verkleedpartijen is succes verzekerd. Erg leuk om te zien en nog leuker om mee te doen. De origineelste deelnemers belonen we met een paar biertjes." De artiesten voor het buitenprogramma en in de feesttent en de catering werden steeds professioneler en de afgelopen jaren werd er zelfs plaats ingeruimd voor een camping, zodat de echte liefhebbers kunnen overnachten. "We krijgen veel bezoekers die speciaal voor de Trekkertrek komen. De hele Nederlandse top rijdt hier en ook de NK puntenwedstrijd truckpulling is populair. De eerste wedstrijd van het seizoen wordt hier afgewerkt en de liefhebbers willen zien hoe het er voor staat. Daarnaast komen er veel gezinnen. Vooral op zaterdag. Er zijn veel activiteiten voor kinderen, er is lekker eten en muziek. De mensen kijken, kletsen, eten en ontmoeten elkaar in een gezellige sfeer. Het is net een reünie. Van moeders met kinderwagens tot ouderen van 70, 80 jaar, iedereen beleeft een gezellige middag. In Herwijnen leeft het evenement enorm. Iedereen heeft het er over, de mensen kijken er naar uit. De inwoners leven hier trouwens toch altijd mee. Als er iets georganiseerd wordt, komen ze altijd. Maar we trekken ook bezoekers vanuit de wijde regio en zelfs uit het buitenland. Die hebben de filmpjes gezien en worden aangetrokken door de sfeer, het programma en de artiesten. Een groep Belgen vierde bij ons ooit een vrijgezellenfeest."

Voor de tiende editie heeft de organisatie een programma samengesteld dat klinkt als een klok. Naast de gewone onderdelen zijn er een aantal extra trekkers. "Voor de kinderen komt er een grote kinderboerderij, er zijn steltlopers, een fotograaf en verder pakken we uit met leuke attracties, extra catering en aansprekende artiesten. Als het weer een beetje meewerkt, wordt de tiende editie van Boeruh Rock zeker een succes."

Het complete programma en alle informatie is te vinden op de Facebookpagina van het evenement.