donderdag 29 maart

Paaslunch
11:30, Opijnen, Maranatha. De Zonnebloem, afdeling gemeente Neerijnen, organiseert een paaslunch in gebouw Maranatha in Opijnen. Opgeven kan bij Marjan van der Dennen via 0418-591584.

Ledenvergadering
19:30, Leerdam, Wijkcentrum P.M. van Gentstraat 20. Jaarlijkse ledenvergadering van wijkvereniging West-End.

vrijdag 30 maart

Virtuele wereldreis
11:00-15:00, Herwijnen, GeoFort. Bezoekers kunnen in GeoFort in Herwijnen een bijzondere, virtuele reis maken op een magisch vloerkleed. Als aandenken wordt er ook nog een foto gemaakt. De activiteit is van 11:00 tot 15:00 uur, adviesleeftijd: vanaf 6 jaar.

Syrische keuken in HartenInn
De Syrische koks Amar en Karam laten u vanaf nu elke week op vrijdag- en zaterdagavond kennismaken met de keuken uit het Midden Oosten. Kijk voor meer informatie op www.harteninn.nl of facebook.com/harteninn

Workshop over Bach
20:00, Herwijnen, Muziekstudio Zonnezang. Marcell Vroeijenstijn van Muziekstudio Zonnezang zal een lezing en ervaringsworkshop houden over de Matthäus Passion en Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Entree: 10 euro, aanmelden zonnezang@xs4all.nl of 06 -23408482.

LingeFilm: Leisure Seeker
20:30 uur, Geldermalsen, De Pluk. De romantische tragikomedie The Leisure Seeker draait, waarin een ziek echtpaar met de camper een laatste avontuur wil beleven. Op de filmdagen zijn ook medewerkers van Welzijn West Betuwe aanwezig in De Pluk.

Bierproefavond
21:00 uur, Leerdam, Stadspodium GO Leerdam. Vrijdagavond is het weer tijd voor de maandelijkse bierproefavond. Laat je verrassen door de smaak van een aantal bijzonder gebrouwen bieren. Tijdens de proeverij in GO zijn er uiteraard ook snacks verkrijgbaar en voor de niet-bierdrinkers ook andere drankjes. De entree is gratis, proeven van vijf bieren kost 12,50 euro. Reserveren via de reserveringsknop op reserveren@go-leerdam.nl, of kaarten aan de zaal.

zaterdag 31 maart

Vroege vogelexcursie
7:17, Neerijnen, Het Stroomhuis. Bij zonsopgang met natuurgidsen Saskia Weddepohl en Bert Vos door het parkbos en de uiterwaarden. Deelname kost 7,50 euro incl. ontbijt na afloop. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.stroomhuisneerijnen.nl

Rommelschuur Schoonrewoerd
9:00-12:00, Schoonrewoerd, Rommelschuur. De Rommelschuur is open. De winterkleding heeft plaats gemaakt voor de voorjaars- en zomerkleding. De organisatie is in handen van de gereformeerde kerk.

Open Tuin met rondleidingen en Planten-en stekjes uit de Natuurtuin
10:00 uur, Arkel, Natuurtuin de Punt. Voor liefhebbers van de bijen- en vlinderplanten houdt de Punt Arkel een planten- en stekjes beurs van de planten uit de Natuurtuin. De toegang is vrij, parkeren is gratis.

Viscursus
13:15-17:30, Leerdam, Zuidwal. De Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek organiseert een viscursus voor jonge hengelaars aan de haven op de Zuidwal. De cursus begint om 13:15 uur en eindigt om 17:30 uur. Deelname kost 15 euro voor niet-leden, leden betalen 7,50 euro (kinderen kunnen na betaling van 15 euro wel meteen lid van De Snoek worden). Het examen is op dinsdag 3 april om 19:00 uur in het clubgebouw van de vereniging aan de Prins Bernhardstraat in Leerdam. Meer informatie is te verkrijgen via jeugdcommissiedesnoek@outlook.com, bellen mag ook via 06-23861598.

Proefjes in het GeoLab
13:30, Herwijnen, GeoFort. Bij GeoFort draait alles om de wereld, dus alle proefjes hebben een geo-touch. Leer hoe vulkanen ontstaan, wat de kans is op een overstroming of hoe een kompas werkt. Laat een vulkaan uitbarsten, ontdek hoe rivieren lopen en boots zelf een zeespiegelstijging na. Leeftijd: 6-12 jaar, duur: 30 minuten. Starttijden: 13.30, 14.15 en 15.00 uur. Iedere ronde kunnen maximaal twintig kinderen deelnemen. Hiervoor zijn bij de entree startkaartjes te verkrijgen.

Syrische keuken in HartenInn
De Syrische koks Amar en Karam laten u vanaf nu elke week op vrijdag- en zaterdagavond kennismaken met de keuken uit het Midden Oosten. Kijk voor meer informatie op www.harteninn.nl of facebook.com/harteninn

Paaszangdienst
19:00, Leerdam, Pauluskerk. Jaarlijkse Paaszangdienst van Centrum Oost, hervormde Leerdam. Samen met de jeugdclubs wordt stil gestaan bij Pasen.

Bingo
20:00, Hellouw, Clubgebouw DES. IJsverening DES houdt een bingo avond in het clubgebow aan de Praalgraaf in Hellouw. De zaal is open vanaf 19:00 uur, de hoofdprijs is 100 euro.

Bingo
20:00, Meteren, clubgebouw van Nut en Sport. Bingo bij konijnenvereniging Nut en Sport. Voor leden, vrienden en iedereen die graag een spelletje doet.

LingeFilm: c'est la vie
20:30 uur, Geldermalsen, De Pluk. Een komedie over een 'weddingplanner' die groots moet uitpakken op een chique trouwerij, maar dat verloopt niet zonder problemen. De film is te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen.

Alex Ploeg
20:30 uur, Leerdam, Stadspodium GO Leerdam. Alex snapt de dingen heus wel. Hij is gewoon wie hij is: een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, maar dat liever toch even komt doen. In 2016 stond Alex in het voorprogramma van Ronald Goedemondt en won hij de Publieksprijs van Cameretten: 'Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.' Alex schrijft verder voor programma's zoals Klikbeet (NTR, april 2017), Spijkers met Koppen (Radio 2) en eerder Cojones (VARA). De entree bedraagt 10 euro. Reserveren via de reserveringsknop op: reserveren@go-leerdam.nl, of kaarten aan de zaal.

'Back to the 90's'
21:00, Heukelum, dorpshuis De Krakeling. Jeugdsoos Empty Purse organiseert een 'Back to the 90's' in het dorpshuis De Krakeling. Er waren veel hoogtepunten in de jaren '90 met het vallen van de Berlijnse muur, de vrijlating van Nelson Mandela, GTST als Nederlands eerste dagelijkse soap, het eerste mobieltje en wie herinnert zich niet het sigaartje van Monica Lewinsky. Met TMF kreeg Nederland in 1995 zijn eigen muziekstation waar de hits van o.a. 2 Unlimited, Ace of Base, Snap, Dr. Alban maar ook van Guns 'n Roses en Guus Meeuwis uit de speakers knalden. Aanvang 21:00 uur. Gratis entree.

zondag 1 april

Paaspraise
7:00, Leerdam, Grote Kerkplein. Samen zingen op de Paasmorgen. De organisatie van deze samenkomst is in handen van de CEL en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door de Leerdam Praise Band.

Paassamenzang
7:50 uur, Haaften, Zorgcentrum de Wittenberg. Paassamenzang in Zorgcentrum de Wittenberg in Haaften. Op zondagmorgen wordt er door een vaste kern zangers paasliederen gezongen voor de bewoners van de Wittenberg. Onder leiding van Anja de Bruijn-Bok met dwarsfluit, is het een plezier om mee te zingen. Om 7.50 uur dient men aanwezig te zijn. Na het zingen is er gezellig wat napraten onder het genot van koffie of thee met wat erbij. Er wordt rekening gehouden met kerkdiensten. Ook jongeren of buiten Haaften wonende zijn van harte uitgenodigd. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Wittenberg.

Paasbuffet
11:00-13:00, Herwijnen, GeoFort. Schuif aan bij het paasbuffet op het GeoFort. Aan deelname zitten kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op de website. www.geofort.nl

Concert van Duo Ebano in Stroomhuis
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Het Italiaanse Duo Ebano (Paolo Gorini op piano en Marco Danesi op klarinet) speelt zowel klassiek als hedendaags repertoire. Entree 15 euro, inclusief een glas wijn of sap in de pauze. Reserveren is niet nodig.
www.stroomhuisneerijnen.nl

maandag 2 april

Toertocht
10:00, Beesd, De Notenboom. Voor de 28e keer wordt een rit voor klassieke bromfietsen en motoren door de streek gereden, deze keer door de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard voor zowel motoren als voor brommers. Startpunt is Uitspanning 'De Notenboom' aan de Middenstraat in Beesd. Organisator is Veteranen Toerclub 'Oud Maar Sterk'. Vanaf 10:00 uur zijn de brommers en motoren te bewonderen. Ze vertrekken om 11:00 uur. Aanmelden om mee te rijden kan bij Nico Middelkoop, 0345-683321 of 06-22036358 of bij Peter de Koster 0183-563758, 06-12946129 en op toer@oudmaarsterk.nl.

dinsdag 3 april

Pubers voorspellen
19:30, Gorinchem, Gomarus, Hoefslag 11. Prof. Dr. H. Bekkering komt inzicht geven in de werking van het menselijk brein. Hij vertelt over de mechanismen achter het opvoeden van een puber(brein): wat gebeurt er in dat koppie en hoe helpt het vooroordeel van ouders hen?

Paranormale avond dinsdag 3 april Leerdam
20:00 Leerdam, Noorderberg. Paranormale avond met Ria Verhoeks. Het thema van deze avond is: foto's van overledenen. Entree: 8 euro. Meer informatie: Ria Verhoeks, 06-53911991 of www.pasoleerdam.nl.

woensdag 4 april

Salvia's en botanische rariteiten
20:00 uur, Geldermalsen, Ons Huis, Herman Kuijkstraat 11. 'Salvia's en botanische rariteiten' is de titel van de lezing van Groei & Bloei, afdeling west Betuwe. Kweker Andries Bierling komt met veel foto's en planten voor de verkoop. Kosten: niet-leden 3,50 euro, leden gratis. Meer informatie: www.westbetuwe.groei.nl.

Krokusfeest
14:00, Asperen, feesttent. De Oranjevereniging Asperen houdt Krokusfeest, met vandaag kinderbingo. Voor de volwassenen gaan om 20:00 uur de balletjes rollen.

Voorlezen
14:30 uur, Beesd, bibliotheek. Het initiatief 'Geef een (prenten)boek cadeau' heeft als missie alle, maar dan ook alle, kinderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro. Vanaf 3 april is het prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney voor die prijs te koop bij de boekhandel. Bibliotheek Rivierenland en boekhandel Actior in Beesd hebben de handen ineengeslagen tijdens deze actie! Er is een kleurwedstrijd en het boek wordt op woensdag 4 april om 14:30 uur in bibliotheek Beesd voorgelezen, vol met dans en muziek. De kleurplaten zijn te krijgen bij Bibliotheek Beesd en boekhandel Actior.

Hoe eerlijk is jouw spijkerbroek
19:30, Geldermalsen, De Knop. Informatieavond over eerlijke en oneerlijke kleding. Op deze avond kan je gewoon binnenlopen voor een interessant verhaal en een kop koffie.

Vrouwen van Nu
19:30, Herwijnen, dorpshuis De Poort. Bij Vrouwen van Nu in Herwijnen is een een vrijwilliger van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) te gast, ze geeft een lezing. Inloop vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20:00 uur.

Workshop
19:30, Leerdam, Koffie in de Bakkerij. Coach Iris van Wijk geeft een workshop bij Koffie in de Bakkerij in Leerdam. De workshop is bedoeld voor voor iedereen die wel eens het gevoel heeft in beslag te worden genomen door de waan van de dag en voor mensen die herkennen dat ze vooral goed voor anderen kunnen zorgen, maar zichzelf nog wel eens vergeten. In deze interactieve workshop leren de deelnemers, door middel van theorie en veel praktische oefeningen, hoe het ook anders kan. Aan deelname zitten kosten verbonden, aanmelden kan via info@irispiratie.nl. De workshop is van 19:30 tot 21:30 uur. www.irispiratie.nl

Failliet of Gere-geld
20:00, Everdingen, Fort Everdingen. Administratiekantoor Gere-geld Everdingen houdt 4 april het evenement 'Failliet of Gere-geld'. Gastspreker Barry Wijnen zal op humoristische wijze zijn persoonlijke verhaal vertellen: hoe hij tot twee keer toe failliet gegaan is en daarna weer opkrabbelde. En wat er gedaan kan worden om dit te voorkomen. Inloop vanaf 19:30 uur. In verband met de catering is aanmelden gewenst via https://gere-geld.nl/failliet-of-gere-geld/ of via een mail naar everdingen@gere-geld.nl.