Voetbalgekte op de basisscholen

leerdam • De voetbalgekte op de Leerdamse basisscholen is fors toegenomen: het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi is weer begonnen. Tijdens de pauzes en na schooltijd wordt er druk nagedacht over de juiste strategie.

En toen was het zover: de voetbalmeiden betraden de accommodatie van LRC. En wat een geluk, het was net de eerste echt zonnige dag van 2018. Jeugd Actief zorgde traditiegetrouw voor de organisatie van het voetbalfeest. Schema's waren gemaakt, de teamindeling gecontroleerd, de bekers opgepoetst en de scheidsrechtersfluitjes van de plank gehaald. Door de samenwerking met het Heerenlanden College waren er leerlingen die de rol van scheidsrechters vervulden. SamenDoen ondersteunde de scheidsrechters en organiseerde een leuk onderdeel, waarbij de snelheid van de schoten gemeten kon worden. Toen de middag vorderde, werd het spannend wie er in de finale terecht zouden komen. In groep 5/6 werden dit de Juliana en de Klim Op. Bij groep 7/8 ook de Julianaschool die het gaat opnemen tegen de Floris Radewijnsz.

Een week later op woensdagmiddag 21 maart waren de jongens van groep 5/6 te gast op de velden van LRC. Enthousiaste toeschouwers met spandoeken moedigden hun team aan. En net zoals op de eerste middag bij de meiden: wat een voetbaltalent loopt er rond in Leerdam. Schijnbewegingen, professionele vrije trappen, schoten op de lat, alles kwam voorbij. Na een middag vol rennen, koppen, schieten en fraaie reddingen van de keepers, bereikten Juliana 1 en Wilhelmina 2 de eindstrijd. Zij spelen op vrijdagmiddag 20 april vanaf 16:00 uur de finale op de velden van Leerdam Sport. De winnaar mag de felbegeerde beker meenemen naar school.

Woensdagmiddag 28 maart spelen de jongens uit groep 7/8 hun voorronde op het complex van Leerdam Sport.