BV Leerdam JU14 haalt uit tegen Woodpeckers

leerdam • De JU14 van BV Leerdam speelde zaterdag tegen Woodpeckers uit Houten. Na de dikke nederlaag van de jongens in Houten eerder dit seizoen (91-20) namen de Leerdammers revanche: 57-17.

Gelet op de forse nederlaag in de uitwedstrijd beloofde dit duel een moeilijke opgave te worden. Maar de Leerdammers waren gebrand op revanche. De thuisclub begon zeer goed aan de wedstrijd, maar er werden maar weinig punten gescoord. Halverwege het eerste kwart werden de goed opgezette aanvallen beloond met scores van onder het bord. Na het eerste kwart stond er een verdiende 10-1 voorsprong op het bord. In het tweede kwart werd het spel van de Leerdammers alleen maar beter. Verdedigend zat het potdicht, schoten werden geblokt, steals werden gepakt en de scores bleven vallen via goed uitgespeelde aanvallen. Met de rust was de voorsprong opgelopen tot 28-6.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. De bal werd goed rondgespeeld, de vrije man onder het bord werd steeds gevonden en verdedigend bleven de jongens voor elkaar werken. Ondanks de grote voorsprong was er geen moment van verslapping. Eindstand 57-17. Een geweldige teamprestatie, zeker gezien de uitslag van de eerste wedstrijd.

Treffers BV Leerdam: Durmus Simsek 23, Mees Verweij 14, Tamer Koyuncu 10, Duncan Verhaar 8, Axel van Hoorn 2 punten.