Wandelen voor Water: 15.000 euro

leerdam • Zo'n 344 kinderen van negen basisscholen uit Asperen, Heukelum en Leerdam deden woensdag mee aan een wandeltocht van zes kilometer, met zes liter water op hun rug. Daarmee haalden zij een recordbedrag van 15.000 euro op. Indrukwekkende cijfers die de mooie prestatie van deze schoolkinderen weergeven.

De burgemeesters van Leerdam en Lingewaal gaven woensdagochtend het startsein voor Wandelen voor Water. De sponsorloop door Leerdam werd voorafgegaan door gastlessen op de scholen waardoor kinderen bewust werden van het feit dat schoon (drink)water geen vanzelfsprekendheid is. In aanloop naar Wandelen voor Water hebben de schoolkinderen uit groep 7 en 8 hun ouders, familie en buren bereidt gevonden om hen financieel te ondersteunen. Het geld dat de kinderen inzamelden wordt aangevuld met de sponsoring van enkele lokale bedrijven en stichting Aqua for All. Rotary Leerdam en Omstreken besteedt de opbrengst aan waterfilters in Ethiopië. Met dit innovatieve filter kan een gezin zelf vier liter water per dag veilig en schoon filteren. Voor de mensen in Ethiopië het verschil tussen leven en dood, gezondheid of ziekte.


Extra geld voor Volharding

deil • Een mooie opsteker voor Fanfarecorps Volharding uit Deil. Dankzij de achterban komt er dit jaar 2507 euro extra binnen in de clubkas. Deze achterban steunt Fanfarecorps Volharding namelijk door specifiek voor deze vereniging mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via:

q www.vriendenloterij.nl/clubs