Nieuwe revalidatieafdeling voor Rivas

regio • Veel geïnteresseerden bezochten vorige week de officiële opening van Rivas Revalidatie & Herstel in Gorinchem.

De nieuwe revalidatieafdeling is gevestigd in Het Gasthuis, aan de Banneweg in Gorinchem. "Het was goed om te zien dat zoveel mensen benieuwd waren naar het resultaat van de verbouwing", zegt Alexandra den Besten, teamleider van de nieuwe revalidatieafdeling. "Bezoekers werden tijdens de rondleiding geïnformeerd over de verschillende revalidatietrajecten en de begeleiding en behandeling die revalidanten dan krijgen", vertelt haar collega-teamleider Jolanda Buijserd.

Spreker Niek van den Adel, die na een motorongeluk ooit zelf acht maanden moest revalideren, deelde na de openingshandeling zijn inspirerende verhaal met de aanwezigen, onder wie de revalidanten van de nieuwe afdeling. Van den Adel wist de kant en belevingswereld van de revalidant met een lach en een traan te benoemen. Vervolgens namen de bezoekers een kijkje op de nieuwe revalidatieafdeling. Alexandra: "De reacties van de bezoekers waren erg positief. Daar zijn we erg blij mee."

Op de nieuwe revalidatieafdeling in Gorinchem wordt geriatrische revalidatiezorg geboden aan ouderen. Doel van de revalidatie is hen te helpen terug te keren naar de thuissituatie om weer zo goed mogelijk aan het maatschappelijk leven deel te kunnen nemen. Meestal is geriatrisch revalideren nodig nadat ouderen zijn opgenomen in een ziekenhuis voor een medisch specialistische behandeling, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, botbreuk of voor een nieuwe knie of heup. Tijdens het revalideren staat alles in het teken van oefenen. Zo worden zelfs de dagelijkse handelingen benut en geoefend. Revalidanten werken hard aan hun herstel, zowel onder begeleiding van een zorgprofessional als zelfstandig. De nieuwe revalidatieafdeling biedt plek aan 52 revalidanten en betekent voor hen een groter aanbod van groepstherapieën en veertig procent meer oefenmomenten, naast de één-op-één therapie.