WHV (hier op archieffoto) wint met 1-3.
WHV (hier op archieffoto) wint met 1-3. Foto: Jeroen de Bruin

WHV laat set liggen in Bergschenhoek

bergschenhoek • De Asperense volleyballers waren zaterdag te gast in Bergschenhoek. Tegen het reeds gedegradeerde Volley2B werd een 1-3 overwinning geboekt. Daarmee blijft de ploeg prima op koers om dit seizoen als nummer twee af te sluiten.

Die tweede plek geeft recht op promotie- en degradatiewedstrijden aan het eind van het seizoen. Toch oogde het spel van WHV wat slordig en ongeïnspireerd. Hierdoor verloor de Asperense ploeg de eerste set. Gelukkig stelde WHV daarna orde op zaken.

Veel fouten

De eerste set werd gekenmerkt door veel passfouten en een weinig alerte verdediging. De Asperense heren hadden gerekend op een gemakkelijke middag, maar werden geconfronteerd met een tegenstander die er wel zin in had. Met enkele mutaties in de ploeg stond het vizier van Volley2B al volop gericht op volgend seizoen.

En dankzij een aardige servicedruk en enkele aanvallers die gemakkelijk wisten te scoren, maakten ze het WHV onverwacht moeilijk.

Meters maken

Spelverdeler Wayne Hol moest veel meters maken vanwege de onzuivere passing en het achterveld was continu een stap te laat. Al snel keken de Asperense mannen dan ook tegen een achterstand aan en moest de ploeg proberen om de juiste 'focus' te krijgen.

En hoewel WHV halverwege de set langzaam maar zeker wat beter begon te spelen, lieten ze in de slotfase de set toch nog met 27-25 glippen.

In de tweede set veerde WHV op. De servicedruk werd flink opgevoerd, waarbij met name Joeri van Wijk en René Roth enkele prima series wisten neer te zetten. Daarnaast werd de passing iets zuiverder, zodat de middenspelers Stefan Arp en Wildrik van de Plassche wat vaker in stelling gebracht konden worden. Hierdoor kwam er direct ook meer ruimte voor de buitenaanvallers. Met 12-25 maakte WHV dan ook duidelijk dat de eerste set een vergissing was. Ook in de derde en vierde set kwam de Asperense ploeg niet meer in gevaar.

Rommelig

Toch bleef het spel af en toe wel wat rommelig. Gelukkig kon WHV elke set weer vertrouwen op enkele goede servicereeksen. Daarnaast kon spelverdeler Wayne Hol de lastige ballen altijd kwijt bij diagonaalspeler René Roth. En zodra de passing goed lag, had Volley2B moeite om de combinaties van WHV te volgen. Met een 1-3 overwinning konden de Asperense volleyballers weer vier punten bijschrijven, waardoor het gat naar de nummer drie nu zes punten bedraagt. En dat met de wetenschap dat WHV ook nog één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Komende zaterdag kan de ploeg de voorsprong dus verder uitbouwen als Hajraa uit Eindhoven in Asperen op bezoek komt.