WHV won uit met 1-3 van Dordrecht.
WHV won uit met 1-3 van Dordrecht. Foto: Jeroen de Bruin

Dames WHV tevreden met 3-1 winst tegen Next Volley Dordrecht

dordrecht • WHV Dames 1 speelde zaterdag tegen Next Volley Dordrecht. De goede service van WHV gaf de doorslag: de gasten wonnen met 1-3.

Het beloofde in Dordrecht een spannend duel te worden, want beide teams staan in de middenmoot en spelen voor behoud in de promotieklasse. Vanaf de eerste set was de opdracht van coach Niels Reder duidelijk: WHV moest ervoor zorgen dat Dordrecht niet in haar ritme kwam. Omdat de thuisclub over goede aanvallers beschikt, zouden zij dan gevaarlijk kunnen worden. WHV speelde met vertrouwen en lef en de gasten bepaalden het ritme van de wedstrijd. De eerste set werd makkelijk gewonnen: 11-25. De tweede set startte WHV opnieuw met lef. Toch probeerde de thuisclub het initiatief te pakken. Goede aanvallen via de middenaanvalster en aanvallen van de buitenkant moest WHV corrigeren met het blok en de verdediging. Dit lukte goed, ook de tweede set ging naar de gasten: 21-25. Ook in de derde set behield WHV het initiatief. De goede servicebeurten waren bepalend voor het verloop van de set. Vanaf de buitenpositie scoorde WHV via Bernadet Arendsen en Georgette Kwakkel en omdat Mirjam Steenis de aanvallen goed verdeelde, was WHV op de buitenpositie het Dordrechtse blok vaak voor. Dit resulteerde opnieuw in een 21-25 setwinst. In de laatste set deed Dordrecht er alles aan om via een punt het verblijf in de promotieklasse veilig te stellen. De thuisclub kwam op voorsprong en ondanks een inhaalrace slaagde WHV er niet in de set naar zich toe te trekken, uitslag 1-3. WHV speelt vrijdag 6 april om 20:00 uur thuis tegen Voleco, een sterk team dat een goede kans maakt op het kampioenschap.