WNC ook te sterk voor GJS

dalem • In Dalem stonden met GJS en WNC twee ploegen in vorm tegenover elkaar. De Waardenburgers trokken die vorm door en wonnen met 2-0. Trainer Cor Prein was uiteraard dik tevreden. "Drie punten, meer kun je niet halen, hè", knipoogde Prein. "Het was van ons een prima overwinning en ik denk ook wel verdiend." WNC kwam al vroeg op voorsprong toen Vincent Verheul de score opende. Daarna had GJS zomaar langszij kunnen komen. Vlak na rust maakte Willem-Paul van der Heijden er 0-2 van. "En daarna hebben we de wedstrijd vrij gemakkelijk uitgespeeld", analyseerde Prein.

DTS'35 laat weinig heel van LRC

ede • LRC kreeg op bezoek bij DTS'35 in Ede een flink pak slaag: 6-1. Trainer Koen Janssen was na afloop 'not amused'. "Dit was helemaal niks. Het was 'ruk' met een grote R. Het was gewoon niet goed genoeg", vond Janssen. LRC kwam voor rust met 2-0 achter. Beide ploegen kwamen halverwege ook nog eens met tien man te staan. Ansu Camara kreeg het met een tegenstander aan de stok en beide spelers moesten daarop met direct rood van het veld. Thomas Heideman maakte na rust via de 3-1 de enige Leerdamse treffer.

Haaften pakt laat punt bij Willem II

tilburg • Haaften pakte op bezoek bij Willem II niet meer dan een punt. Geen resultaat om tevreden mee te zijn, maar trainer Adrie van Steijn kon er mee leven. "Het was gewoon geen goede wedstrijd van onze kant en als je dan heel laat toch nog een punt pakt, mag je niet klagen", vond Van Steijn. Haaften ging in Tilburg nog wel met een voorsprong aan de thee. Thijmen Gerringa zorgde na tien minuten voor de 0-1. Willem II nam in de tweede helft de leiding en Haaften pakte pas op het laatste moment nog een punt. Marc Timmer knalde van veertig meter de 2-2 binnen.

Herovina gelijk tegen koploper

sprang-capelle • Herovina was dik tevreden met het gelijkspel bij sv Capelle. "Bij de koploper 1-1, natuurlijk is dat goed", vond trainer Gertjan Potters. "De concurrentie pakt ook punten, dus wat dat betreft schieten we er niet veel mee op, maar het is wel goed voor het vertrouwen." Herovina startte tegen sv Capelle met het doel om lang de nul te houden en de gasten slaagden daar heel aardig in. Na de doelpuntloze eerste helft kwam de ploeg uit Herwijnen na rust via Timo de Bruin zelfs op voorsprong. Sv Capelle kwam echter snel weer langszij en daarna werd het hectisch voor Herovina, maar de mannen van Potters hielden stand.

HSSC'61 kruipt richting top-vier

maartensdijk • HSSC'61 versloeg SVM met 3-1 en schurkt daardoor steeds dichter tegen de top vier aan in de westelijke derde klasse. "Een belangrijke zege met het oog op de overige uitslagen", zag trainer Gerrit Molenaar. De gastheren speelden zeer compact, maar desondanks wist HSSC'61 toch kansen te creëren. Pas in de tweede helft was het raak voor Nicky van Dam. Floris Kool scoorde de 2-0, waarna vanuit het niets de aansluitingstreffer binnen viel. Arwin van Soest bracht met een rake strafschop aan alle onzekerheid een einde.