Heukelum verdient niet meer dan nederlaag

heukelum • Gelukkig scheen de zon op sportpark De Vriezenwijk, want wat Heukelum en Wilhelmina'26 het publiek voorschotelden, was het aanzien niet waard. Wilhelmina'26 nam door een laat doelpunt de drie punten mee naar Wijk en Aalburg.

Dat was misschien niet helemaal verdiend, maar Heukelum zou met een punt wel erg royaal beloond zijn voor wat het liet zien. "Onze slechtste wedstrijd van het seizoen", oordeelde trainer Marco Verbeek. "Ik vond niet dat Wilhelmina drie punten verdiende, maar wij verdienden het wel om te verliezen. En dus kan ik best leven met deze nederlaag."

Het affiche was in Heukelum best wel mooi. De nummer vier tegen de nummer zes van de 2e klasse F. Heukelum was met vijf zeges in zes wedstrijden in vorm. Wilhelmina'26 was na drie nederlagen weer hard toe aan een goed resultaat. Het leidde allemaal nergens toe. Voor de voetballiefhebber viel er werkelijk niets te genieten. Hooguit de vrije trap van Kevin van Esch en de mooie redding van Heukelum-doelman Yoerik van 't Pad. En het enige doelpunt van de wedstrijd, tien minuten voor tijd, was prima uitgespeeld. Nick Linnenbank kroonde zich daardoor bij de tweede paal tot matchwinner. Snel daarna kwam Heukelum met tien man te staan. Rechtsback Adem Kahraman werd met een directe rode kaart wel erg zwaar gestraft voor een tackle. Met tien man kwam Heukelum niet meer in de buurt van een punt. Alleen Ferry Meijdam nam met een schot uit een moeilijke hoek het doel onder vuur, maar hij schoot zonder veel gevaar voorlangs.

"Dit kan een keer gebeuren", was het nuchtere commentaar van Verbeek. "Wij zijn niet beter dan Wilhelmina. Net als dat we niet beter zijn dan Drechtstreek en Brederodes. Die wedstrijden wonnen we onlangs nipt. Nu valt het de andere kant op. Helaas."