Asperen verrast in Streefkerk

streefkerk • Asperen stuntte met een 0-1 overwinning bij koploper Streefkerk. "Dat had ik vooraf niet verwacht", zei trainer Ton Blom. "Maar gezien de resultaten van de concurrentie zijn dit weer heel belangrijke punten."

Asperen, dat eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd ook al te sterk was voor Streefkerk, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Bij het doelpunt van Hussein Dia ging de doelman van Streefkerk in de fout. "Maar daarvoor hadden we ook al wat kansjes gehad", zei Blom. Bij een schot van Michiel den Hartog wilde iedereen al juichen, maar de doelman van de thuisploeg hield zijn doel toen nog knap schoon.
Na de openingstreffer dacht Asperen zelfs op 0-2 te komen, maar het doelpunt van Nick van der Zijden werd afgekeurd wegens buitenspel. "Onterecht", vond Blom. "Er stonden nog twee spelers op de doellijn."
Na rust kreeg Asperen het nog lastig. Er lagen wel mogelijkheden via de counter, maar die werden niet goed uitgespeeld. Vlak voor tijd hield doelman Dennis Rooijackers zijn ploeg knap op de been.