Gezamenlijke bedrijfslocatie

gorinchem • Attema en Avres geven hun samenwerking een unieke nieuwe invulling: aan de Schelluinsestraat in Gorinchem openen de producent en het leerwerkbedrijf een gezamenlijke bedrijfslocatie. Hier krijgt Attema de volledige verantwoordelijkheid voor een efficiënt productieproces, terwijl Avres zich volledig focust op de begeleiding en ontwikkeling van mensen. Een win-winsituatie waar beide organisaties hoge verwachtingen van hebben.

"Attema en Avres werken al jarenlang samen als opdrachtgever en leverancier", vertelt Manager Werk Gert-Jan Toonen van Avres. "In ons eigen gebouw voeren we in het verlengde van Attema's productieproces montage en inpakwerkzaamheden uit. Maar eigenlijk zijn wij geen productiebedrijf; het is onze taak om mensen te ontwikkelen. In deze nieuwe constructie doet iedereen precies waar hij goed in is: Attema gaat over het productieproces, de logistiek en de planning, terwijl Avres zich bezighoudt met de ontwikkeling van de mensen op de ruim 60 arbeidsplaatsen."

"Voor ons is het een logische stap", vertelt Hoofd Logistiek Jan Sterrenburg van Attema. "Onze markt is enorm in beweging. We moeten blijven innoveren en producten in kleine series assembleren. Omdat we productiewerk hebben uitbesteed door heel Nederland, hebben we weinig invloed op continuïteit, snelheid en kwaliteit. Op de nieuwe, gezamenlijke productielocatie hebben we dat allemaal wél zelf in de hand. En Avres zorgt voor de bemensing en voor de begeleiding."


Opbrengst collecte Reumafonds

schoonrewoerd • De huis aan huis collecte voor het Reumafonds heeft in Schoonrewoerd heeft 769,50 euro opgebracht.