Activiteiten in De Krooshof

zijderveld • In buurthuis de Krooshof in Zijderveld is de komende weken weer van alles te beleven. Zaterdag 31 maart houdt de gymvereniging SVZ een onderlinge wedstrijd voor de recreanten. Zaterdag 7 april houdt de jeugdraad van de hervormde gemeente in Zijderveld in de Krooshof een kookworkshop met aansluitend een buffet. Daarna is er een concert van Remco Hakkert. Inschrijven kan via openjeogen2018@outlook.com. Woensdagochtend 11 april houdt het Ontmoetingscentrum Zijderveld tussen 10:00 en 12:00 uur een bingo in de Krooshof, deelname kost 1 euro. Deze woensdag is er ook een bijeenkomst van de open eettafel. Iedere donderdag is er van 13:00 tot 17:00 uur een kleine markt is op het plein voor de Krooshof, met onder andere het Kaasmeisje van Zijderveld, Bakkerij het Stoepje en een slager. Bij mooi weer is ook het terras van de Krooshof open.


De kracht van beleving

regio • Welzijn West Betuwe houdt dinsdagmiddag 24 april een symposium voor zorgprofessionals, die in hun werk te maken hebben met mensen met dementie en/of mantelzorgers. Het symposium is een afsluiting van het kunstproject 'De kracht van beleving', wat zorg en welzijn meer laat verbinden met kunst.

Zintuiglijke prikkeling, lachen, in beweging komen, loslaten, positief samen zijn. Een paar eigenschappen van het project 'De kracht van beleving', een toegankelijk kunstproject voor mensen met dementie én hun mantelzorgers. Het project bestaat uit cursussen waarbij er interactief gekeken wordt naar kunst en een praktische workshop volgt. De doelgroep schildert daarbij bijvoorbeeld de liefde, boetseert een portretbuste of maakt met natuurlijke producten een compositie van de herinneringen aan thuis.

Meer informatie en/of aanmelden voor het symposium kan via onderstaande website.

q www.dekrachtvanbeleving.nl


Waardering voor mensgerichte zorg

regio • Kees Heijblom, lid van de Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep, heeft een Planetree Persoonsaward gekregen. Hij ontving deze onderscheiding onder andere voor zijn betrokkenheid bij en inzet voor Planetree Nederland en hoe mensgerichte zorg binnen Rivas dé standaard is geworden. De onderscheiding werd hem door Marita Bossers, directeur Planetree Nederland, overhandigd tijdens de landelijke Planetree Conferentie in Nieuwegein. "Het was een grote verrassing om op deze manier in de schijnwerpers te worden gezet", zei Heijblom na afloop. "Deze award zie ik als een erkenning voor alle medewerkers van Rivas en hoe zij dagelijks hun cliënten en de zorg die zij nodig hebben centraal stellen."

Naast deze mooie erkenning werd ook Sonja van Muylwijk onderscheiden met de Planetree Persoonsaward. Zij is zorgregisseur in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht. Sonja werd geroemd vanwege haar voortdurende creativiteit in de benadering van bewoners met dementie met complex gedrag. De koks van Rivas, die vorig jaar het Beste Menu van de Zorg wonnen, waren genomineerd voor een Planetree Project Award. Organisaties Elver, GGzE en Groenhusen wonnen deze dag deze award.