Afbeelding
Foto: RPHO

Trombones in Herwijnen

herwijnen • Op het voorjaarsconcert van muziekvereniging Wilhelmina op zaterdag 7 april treedt trombonist Remko de Jager als solist op. Hij brengt ook nog een ensemble van zes conservatoriumstudenten mee.

Muziekvereniging Wilhelmina viert dit jaar het 120-jarig bestaan. Het hoogtepunt belooft het reünieconcert in het najaar te worden, maar ook het voorjaarsconcert krijgt een extra feestelijke invulling. De komst van Remko de Jager is te danken aan een samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De Jager (1971) studeerde cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium en is sinds 1997 tenor-/bastrombonist bij dit orkest. Daarnaast geeft hij onder andere les aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij brengt het Trombone Ensemble van dit conservatorium mee.

Remko de Jager zal, begeleid door Wilhelmina, twee werken ten gehore brengen. De ballad 'Wind beneath my wings' werd vooral bekend toen Bette Midler het zong voor de film 'Beaches'. In het werk 'Blue Bells of Scotland' zal De Jager alles uit de kast trekken om het publiek kennis te laten maken met zijn spectaculaire instrument. En dat alles dus niet op zijn thuisbasis de Doelen, de grootste concertzaal van Nederland, maar in dorpshuis De Poort in Herwijnen.

Het jeugdorkest en de fanfare van Wilhelmina onder leiding van dirigent Ron van Duffelen laten uiteraard ook van zich horen. Het voorjaarsconcert begint om 19:30 uur. Een kaartje kost 5,00 euro inclusief gratis lootjes; donateurs hebben gratis toegang. Uiteraard zijn er extra lootjes te koop.


q facebook.com/wilhelminaherwijnen