• Bewustgezin.Nu houdt een bijeenkomst bij het Gomarus.
• Bewustgezin.Nu houdt een bijeenkomst bij het Gomarus. Foto: aangeleverd

Pubers voorspellen met vooroordelen

gorinchem • Met vooroordelen moet je oppassen. Toch komen ze voort uit de manier waarop menselijke hersenen kennis en ervaringen opslaan.

Mensen kunnen niet zonder, want ze zorgen ervoor dat gedrag soepel aangepast wordt op anderen. Ouders die een goede interactie met hun pubers hebben, hebben vooroordelen nodig om het gedrag te kunnen voorspellen. Als je géén vooroordeel hebt, gaat de communicatie met kinderen heel houterig en dat heeft direct weer effect op hun gedrag. Iemand die onbevooroordeeld is, is in feite net zo hulpeloos als een pasgeboren kind. Professor Dr. H. Bekkering zal dinsdag 3 april vanaf 19:30 uur inzicht geven in de werking van het menselijk brein. Hij vertelt over de mechanismen achter het opvoeden van een puber(brein): wat gebeurt er in dat koppie en hoe helpt het vooroordeel van ouders hen? De bijeenkomst wordt gehouden in Gomarus Scholengemeenschap, Hoefslag 11 in Gorinchem.

Ook belicht Bekkering het gebruik van social media op hersenen: het schakelt het bewuste systeem, aandacht geven, uit en zorgt voor onbewuste reflexen op bliepjes. Wat is het effect van woord en beeld op deze twee systemen? Welke invloed heeft die smartphone en sociale media verder op het puberbrein? Kunnen hersenen letterlijk afsterven? Hoe werkt dat bij verslaving?

Deze avond wordt gehouden door Bewustgezin.Nu, een ouderplatform dat zich permanent en breed bezint op principiële en praktische aspecten van de moderne media. Door middel van de kennis van wetenschappers en ervaringsdeskundigen proberen zij bewustwording op gang te brengen.


q www.bewustgezin.nu