ParticiDoen deelt ParticiPizza uit

lingewaal • Ga samen in de straat of buurt aan de slag en leer elkaar beter kennen.

'Heb je een idee om jouw omgeving nog gezelliger of beter te maken? Of misschien heb je wel een plan om jouw dorp leuker te maken voor jongeren?' Welzijn West Betuwe wil graag weten wat er speelt onder de inwoners van Lingewaal. Welzijn West Betuwe gaat daarom 'on tour' in de gemeente Lingewaal met pizza en iets te drinken voor alle Lingewalers.

De ParticiPizza's vinden plaats in de dorpshuizen. De aftrap wordt gegeven in Herwijnen op woensdag 4 april met een vrije inloop tussen 17:00 en 19:00 uur. Donderdag 5 april kunnen inwoners om 17:30 uur aanschuiven bij SpreekSmakelijk in Asperen. Op dinsdag 10 april is Welzijn West Betuwe in Vuren. Dinsdag 17 april deelt Welzijn West Betuwe pizaa uit in Spijk en donderdag 19 april in Heukelum , beide keren tussen 17:00 en 19:00 uur. Maak kennis met ParticiDoen en kom gezellig mee eten!

Ideeënwerkplaats

De ideeënwerkplaats is het vervolg op de ParticiPizza's die in alle dorpen worden gehouden. Gerrit Kapteijns geeft voorbeelden en tips om te dromen, te denken en te doen. Kom dinsdag 8 mei vrijblijvend naar de Ideeënwerkplaats in dorpshuis EMM in Asperen, inloop vanaf 19:15 uur. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan ideeën en thema's als eenzaamheid, ontmoeting, beweeggroep, vervoer en meer.

Tijdelijk

ParticiDoen is een tijdelijke subsidie in 2018 voor burgerinitiatieven in gemeente Lingewaal. De gemeente Lingewaal heeft Welzijn West Betuwe de opdracht gegeven om deze te verdelen en hierbij de nodige ondersteuning te bieden bij de ideeën en aanvragen. Tot 1 juni is Welzijn West Betuwe op verschillende plekken aanwezig om ParticiDoen kenbaar te maken met de ParticiPizza's en de Ideeënwerkplaats.

Meld jouw idee voor ParticiDoen aan via particidoen@welzijnwestbetuwe.nl. Per idee is een richtbedrag van 2500 euro beschikbaar. Welzijn West Betuwe helpt mee om van het idee een plan te maken. Liever bellen? Dat kan via 06-24812153.

q www.particidoen.nl