De Linge/PCG kan niet stunten tegen BZ&PC

bodegraven • In Bodegraven is het De Linge/PCG niet gelukt om voor een stunt te zorgen tegen het plaatselijke BZ&PC. Drie periodes ging het gelijk op, maar in de laatste periode was het verzet van de Gorcums-Leerdamse combinatie gebroken: 10-6.

De confrontatie tegen het als tweede geplaatste BZ&PC Bodegraven was voor de combinatieploeg een mooie krachtmeting. In de eerste periode nam de ploeg van de coaches Visser & Gerdes brutaal de leiding. Met name midvoor Tjerk Noorduyn draaide een keer prachtig weg bij zijn tegenstander, waardoor hij van dichtbij de 1-3 op het scorebord bracht. De thuisploeg had moeite om door de strakke zoneverdediging van De Linge/PCG heen te komen, waardoor de Gorcums-Leerdamse combinatie lang op voorsprong kon blijven. Aan het eind van de derde periode slaagde de thuisclub er toch in langszij te komen: 7-6. In de vierde periode deed De Linge/PCG nog een poging om terug te komen in de wedstrijd, maar de gasten konden aanvallend geen vuist meer maken. In de laatste minuten liep BZ&PC uit naar een enigszins geflatteerde 10-6 overwinning. Volgende week speelt De Linge/PCG om 16:15 uur in het Caribabad tegen het laaggeklasseerde De Warande.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Tjerk Noorduyn en Menno Cloostermans beiden 2, Victor Visser en Timon den Breejen beiden 1 treffer.