LRC weer niet langs GRC'14

leerdam • LRC slaagde er voor de tweede keer dit seizoen niet in om te winnen van GRC'14. In de uitwedstrijd verloren de Leerdammers, zaterdag pakte de ploeg van Koen Janssen nog wel een punt: 2-2. Daar kon Janssen echter niet tevreden mee zijn. "Helemaal niet zelfs", baalde hij. "We hebben genoeg kansen gehad om te winnen, maar laten het helemaal zelf liggen." Bart Barendregt opende in Leerdam de score. "Daarvoor hadden we al drie goede kansen gemist", zei Janssen. Er leek voor LRC weinig aan de hand. Maar toen Wesley Swets in de fout ging, maakte GRC'14 vlak voor rust gelijk. Na rust kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Rogier Gerritsen maakte een kwartier voor tijd uit een corner de 2-2. Verder dan dat kwam LRC niet, ook niet toen GRC met tien man verder moest.

Vroege goal helpt Leerdam Sport niet

streefkerk • Leerdam Sport schoot in Streefkerk uit de startblokken, maar een vroege voorsprong hielp de Leerdammers niet aan de eerste zege van het seizoen. De koploper won uiteindelijk met 4-1. Ray Kant bracht Leerdam Sport al binnen vijf minuten aan de leiding. Het bracht de Leerdammers echter niet veel verder. Nadat Marko Luksen geblesseerd uitviel, kreeg Leerdam Sport het moeilijker. Halverwege de wedstrijd had Streefkerk de zaken al omgedraaid en stond het 2-1. Na rust liep de thuisploeg uit naar de ruime overwinning.

SVS'65 houdt Arkel in bedwang

spijk • SVS'65 hield in de derby tegen Arkel de tegenstander in bedwang. Beide ploegen wisten niet te scoren: 0-0. Trainer Henk Donga hield een dubbel gevoel over aan het gelijkspel. "Ik ben hartstikke trots op de jongens, want ze hebben er keihard voor geknokt", zei Donga. "Aan de andere kant hadden we voor rust al met 3-0 voor moeten staan, maar we scoren gewoon moeilijk."

In de tweede helft werd het tegenhouden voor SVS'65. Arkel leek te scoren, maar die treffer werd geannuleerd omdat de bal over de achterlijn geweest zou zijn. "Ik betwijfel of dat het geval was, maar ik heb het zelf niet kunnen zien", zei Donga. Via de counter kreeg de thuisploeg nog wel wat kansjes, maar gescoord werd er niet in Spijk.

Beesd brengt te weinig bij DSC

kerkdriel • In de belangrijke wedstrijd bij DSC ging Beesd met 3-1 onderuit. Trainer Dick Wammes was vooral ontevreden over de manier waarop zijn ploeg verloor. "We hebben vandaag gewoon te weinig gebracht voor zo'n belangrijke wedstrijd", zei Wammes. "Het was allemaal wat te krampachtig. Te veel spelers gaven niet thuis." Beesd kwam in Kerkdriel nog wel op voorsprong. Dyon van Bremen zorgde na een kwartier voor de 0-1.

Vlak voor rust gaf Beesd de wedstrijd binnen een paar minuten weg en DSC ging met een 2-1 voorsprong de rust in. "Zonde, want we zaten daarvoor niet eens slecht in de wedstrijd", zei Wammes. In de tweede helft was het niet goed genoeg wat Beesd op de mat legde. Vlak nadat Wammes zijn ploeg 1-op-1 liet spelen, besliste DSC de wedstrijd met de 3-1. "En daarna hebben ze nog wel een paar kansen gekregen om het definitief op slot te gooien", besloot Wammes.