Belangrijke punten voor Vuren na winst op DFC

vuren • Vuren deed in de strijd tegen degradatie goede zaken door DFC te verslaan. De 2-0 uitslag was nog maar een magere afspiegeling van de verhoudingen.

Naar omstandigheden speelde Vuren een prima wedstrijd. Het gaf amper een kans weg en had veel vaker moeten scoren dan de twee treffers die uiteindelijk op het scorebord stonden. "Maar overall ben ik dik tevreden, hoor", zei trainer Ron Vlot na afloop. "Er kunnen altijd dingen beter, maar we hebben het vandaag prima gedaan. Dat was toch even afwachten na de 6-0 nederlaag van vorige week."

Luuk van der Vliet was aan de linkerkant de beste man van het veld. Hij was bij beide doelpunten betrokken, maar liet na zichzelf met minimaal één doelpunt te belonen. Hij kreeg zeker vier prima kansen, maar miste ze allemaal. Vijf minuten voor rust stond hij wel aan de basis van de 1-0. Na een sterke solo stuurde hij broer Bas van der Vliet diep. Zijn voorzet werd door Marco van Pelt, onder druk van Kaj Brijder, in eigen doel gewerkt. Vooral na rust kreeg Vuren een handvol prima kansen, maar alleen Lorenzo Kooiman scoorde nog. Luuk van der Vliet legde de bal panklaar en Kooiman tikte binnen: 2-0.

"Luuk was vandaag heel goed", vond ook Vlot. "Hij luistert ook goed. We hebben het doordeweeks over dingen en die zie je vervolgens zaterdag terug. Dat is mooi."