• WNC-voorstopper Maxim Kivaka speelde sterk.
• WNC-voorstopper Maxim Kivaka speelde sterk. Foto: Jeroen de Bruin

WNC verslaat koploper DUNO door sterke tweede helft

waardenburg • WNC won knap met 2-1 van koploper DUNO Doorwerth dankzij een sterke tweede helft.

DUNO kreeg voor rust de beste kansen en trof ook de lat, maar na de pauze sloeg WNC toe. Willem-Paul van der Heijden en Vincent Verheul zorgden toen voor een verdiende 2-0 voorsprong. De ere-treffer van DUNO-invaller Shapoul Ali kwam te laat.

Aanvankelijk zat zo'n WNC-stunt er overigens helemaal niet in, want DUNO was in de eerste helft duidelijk beter. WNC-trainer Cor Prein was daar ook realistisch over: "Voor rust hadden we weinig te zeggen. We kwamen een paar keer goed weg met ook nog een bal op de lat. DUNO kreeg vier mooie kansen, maar keeper Arjen Kaasjager redde ons prima. Na de pauze hebben we hoger druk gezet en ging het veel beter. Met twee mooie goals en een schot op de paal als resultaat. Op grond van die tweede helft is WNC de terechte winnaar."

Kevin Sissing kreeg voor DUNO al snel een riante kans, maar WNC-keeper Arjen Kaasjager - en daarna bij het tweede schot verdediger Maxim Kivaka - behoedden WNC voor een vroege achterstand. Even later mocht DUNO-spits Sissing weer alleen op doel af. Opnieuw redde keeper Kaasjager schitterend. Een ver schot van Giovanni Scharrenberg belandde nog eens op de doellat. WNC mocht dus blij zijn dat het na twintig minuten nog 0-0 was. Na een half uur werd WNC pas offensief gevaarlijk, maar zowel bij een schot van Kevin Groffen als bij een kopbal van Willem-Paul van der Heijden was DUNO's doelman paraat. Zo bleef het 0-0.

WNC startte na rust overtuigend. De gasten bleven overigens ook dreigend, maar zonder succes. In de 54e minuut nam WNC de leiding. Na voorbereidend werk van Willem-Paul van der Heijden ging Vincent Verheul de uitgelopen keeper voorbij. Vervolgens bediende hij op zijn beurt weer Willem-Paul van der Heijden die koel de 1-0 binnen schoot. Een prima knal van Verheul belandde vervolgens onhoudbaar tegen de paal. WNC leek sterk op weg naar een ruimere voorsprong, maar een plotselinge liesblessure van de uitblinkende voorstopper Maxim Kivaka leek roet in het eten te gooien. Kivaka moest uitvallen en Nick Vijlbrief was zijn vervanger.

In de 79e minuut kreeg WNC met 2-0 de verdiende beloning voor wilskrachtig en goed spel. Willem-Paul van der Heijden bediende Joël Sanaky en uit diens pass schoot Vincent Verheul raak: 2-0. WNC verdedigde secuur en daarom kwam de late 2-1 tegentreffer van invaller Shapoul Ali als een verrassing. Voor WNC-keeper Kaasjager was dat houdbare schot van Ali in de benedenhoek een smetje op een verder voortreffelijke wedstrijd. Gelukkig werd dit WNC niet fataal, want dat zou de thuisclub tekort hebben gedaan. Met de knappe 2-1 winst leverde WNC een geweldige prestatie.