Beatrixziekenhuis start met valpoli

gorinchem • Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft een gespecialiseerde valpoli opgericht. Hier worden patiënten in één ochtend gezien door een geriater, verpleegkundige geriatrie en fysiotherapeut. De poli is speciaal bedoeld voor mensen die vallen zonder verklaarbare reden. Door verschillende onderzoeken op één ochtend te bundelen, gaan de deskundigen op zoek naar de verklaring. Zo worden onder meer bloeddrukmetingen uitgevoerd, wordt er een hartfilmpje gemaakt, worden spierkracht en bewegelijkheid van de gewrichten getest en wordt de medicatie uitgebreid beoordeeld. Ook het risico op botontkalking en botbreuken wordt ingeschat. De onderzoeken bij de geriater, verpleegkundige geriatrie en fysiotherapeut duren elk een uur. Meer informatie via 0900-8440.


Inloopspreekuurtje Wijkraad West

leerdam • Wijkraad West houdt op donderdag 22 maart van 19:30 tot 20:30 uur weer een inloopspreekuurtje. Mensen die iets leuks, klachten of iets anders te melden over de wijk zijn welkom. De koffie of thee staat klaar. Locatie is wijkcentrum West-End.


Parkinsoncafé over voeding

tiel • Diëtiste Anke Kalisvaart verzorgt op maandag 26 maart een presentatie over voeding en Parkinson in het Parkinsoncafé Tiel. Veel parkinsonpatiënten hebben vragen als: wat kan ik het beste eten als ik last heb van obstipatie? Hoeveel eiwit kan ik eten in combinatie met mijn medicatie? Is het erg als ik gewicht verlies? Wat is gezonde voeding? Wat kan ik het beste eten om bij slikproblemen toch voldoende voedingsstoffen te gebruiken? Anke Kalisvaartis is diëtist in Ziekenhuis Rivierenland en diëtistenpraktijk De Lage Korn (Buren). De middag begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Inloop vanaf 13:30 uur. Locatie: wijkcentrum Westroyen in Tiel.


Vrijwilligers gezocht voor Koningsdag

leerdam • De werkgroep Meesplein zoekt mensen die een handje willen helpen met de activiteiten die zij op Koningsdag op het Meesplein organiseren. De werkgroep is inmiddels druk bezig met het organiseren van een spellenmiddag op Koningsdag. Net als vorig jaar zijn er tussen 13:00 en 17:00 uur op het Meesplein in leuke kinderactiviteiten. De kinderen kunnen deze middag meedoen aan diverse spelletjes zoals spijkerbroekhangen en kippenvangen, er komt ook een trampoline en een springkussen. Maar om dit allemaal in goede banen te leiden, zijn er wel vrijwilligers nodig. Aanmelden kan via 0345-613626.


Flessenactie een succes

hei- en boeicop • De lege flessenactie van School met de Bijbel in Hei- en Boeicop is een groot succes geworden: er werd 616,30 euro opgehaald. Dit wordt besteed aan nieuw spelmateriaal voor op het schoolplein. De leerlingen van groep 7/8 hadden de meeste flessen en kratten opgehaald, waarmee ze de wisselbeker een jaar in hun klas mogen hebben. De wisselbeker werd tijdens de Nationale Pannenkoekendag afgelopen vrijdag uitgedeeld door de nieuwe directeur Jaco van Soest. Overigens hebben alle leerlingen van van de School van de Bijbel erg hun best gedaan, daarom mogen de kinderen deze week een keer extra lang buiten spelen.