• 'Concert van de toekomst' vorig jaar.
• 'Concert van de toekomst' vorig jaar. Foto: aangeleverd

Weer 'Concert van de toekomst'

heukelum • Fanfarekorps Door Eensgezindheid uit Heukelum geeft vrijdag 23 maart haar 'Concert van de toekomst'.

Zoals de naam al zegt, is het een concert waar alle opleidings- en jeugdorkesten van de vereniging kunnen laten horen waar zij het afgelopen jaar met elkaar aan hebben gewerkt. De avond begint met een optreden van DE Drumkids, onder leiding van Tim Duijf. DE Drumkids is het opleidingsorkest van de slagwerkgroep van Door Eensgezindheid. Het doel is de leden door te laten stromen naar de slagwerkgroep, hierdoor wisselt de samenstelling regelmatig. Naast DE Drumkids zijn er ook een aantal solo-optredens op slagwerk. Aansluitend treedt DE Mezzo, onder leiding van Casper Koerting, op. Dit is het opleidingsorkest van de fanfare en aan de samenstelling is goed te zien dat muziek maken voor alle leeftijden is.

Deze avond is tevens de afsluitende avond voor de deelnemers van de workshops. Zij laten horen wat ze in tien workshops hebben geleerd. In januari begonnen de enthousiaste deelnemers aan de workshops blazen en slagwerk. De blazers kregen les van Leonie Stoffers, de slagwerkers van Abel de Vries. De blazers zullen zelfs een nummer met DE Mezzo meespelen.

Door het succes van de diverse workshops die Door Eensgezindheid de laatste jaren heeft georganiseerd, is het ledenaantal flink gegroeid. Daarom is twee jaar geleden voor het eerst het 'Concert van de toekomst' georganiseerd. Het optreden vindt plaats in dorpshuis De Krakeling in Heukelum. Aanvang is 19:30 uur.


q www.dooreensgezindheid.nl