Fototentoonstelling in De Schaapskooi

schoonrewoerd • In natuurcentrum De Schaapskooi is een fototentoonstelling van Ruud van Putten te bewonderen. Van Putten - woonachtig in Heemskerk - is in het bijzonder gefascineerd door de natuur in zijn omgeving. Daaruit haalt hij zijn inspiratie voor landschaps- en macrofotografie. Bovendien maakt hij jaarlijks een reis naar Schotland. Van Putten fotografeert bij voorkeur 's ochtends vroeg of 's avonds laat. Daarnaast heeft de macrofotografie zijn speciale interesse. Ook bij deze tak van fotografie gaat het om kwalitatief mooi licht. Zijn foto's zijn nog tot en met mei te zien.


Paaspraise bij Grote Kerk

leerdam • Christelijke Evangelisatie Leerdam (CEL) organiseert zondag 1 april - Eerste Paasdag - een paaspraise op het plein voor de Grote Kerk in Leerdam. De christenen vieren dan dat Jezus de dood heeft overwonnen. Er wordt gezongen tussen 07:00 en 08:00 uur. De organisatie is in handen van CEL, muziek komt van de Leerdam Praise Band.

q facebook.com/cel.leerdam


Voorjaarsmarkt bij Lingesteyn

leerdam • Verpleeghuis Lingesteyn houdt zaterdag 7 april een voorjaarsmarkt. De organisatie is in handen van enthousiaste medewerkers van het verpleeghuis. Bezoekers kunnen meedoen aan verschillende spelletjes, maar ook rondsnuffelen bij de kramen met diverse spullen. Zo worden er sieraden, maar ook plantjes en wafels verkocht. Daarnaast kunnen geïnteresseerden hun geluk beproeven bij het rad van fortuin en de loterij. De loten kunnen op de dag zelf gekocht worden voor 0,50 euro. De trekking vindt plaats om 15:00 uur. De opbrengst van de voorjaarsmarkt komt geheel ten goede aan de aanschaf van een BeleefTV. Een BeleefTV is een digitale activiteitentafel die ontwikkeld is voor mensen met dementie. Het biedt interactieve spellen, waardoor bewoners met dementie op het mentale vlak gestimuleerd en geprikkeld worden. De voorjaarsmarkt is van 11:00 tot 15:00 uur en is gratis te bezoeken.


Viscursus voor jonge hengelaars

leerdam • De Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek organiseert zaterdag 31 maart een viscursus voor jonge hengelaars aan de haven op de Zuidwal. De cursus begint om 13:15 uur en eindigt om 17: 30 uur. Deelname kost 15 euro voor niet-leden, leden betalen 7,50 euro (kinderen kunnen na betaling van 15 euro wel meteen lid van De Snoek worden). Het examen is op dinsdag 3 april om 19:00 uur in het clubgebouw van de vereniging aan de Prins Bernhardstraat in Leerdam. Meer informatie is te verkrijgen via jeugdcommissiedesnoek@outlook.com, bellen mag ook via 06-23861598.

q www.lhvdesnoek.nl


Inzameling in Opijnen

opijnen • Aan de Pastoriestraat 6 in Opijnen vindt vrijdag 23 maart weer een inzameling plaats voor de rommelmarkt die in juni losbarst in het dorp. Kleding en kleine meubels zijn welkom. Maar computers, bankstellen en orgels niet. Meer informatie is te verkrijgen bij Gea Klip via 0418-651922. Inleveren kan tussen 19:00 en 20:00 uur.