• Toneelgroep T-jater.
• Toneelgroep T-jater. Foto: aangeleverd

Gratis paasvoorstelling door T-jater

geldermalsen • Toneelgroep T-jater voert vrijdag 30 maart de gratis paastheatervoorstelling 'The Compassion' op. Locatie: het Marktplein in Geldermalsen.

Dinie van Oort is de initiatiefneemster van dit project, zij noemt de voorstelling graag een "klein spektakel". 'The Compassion' is dan ook niet alleen een theatervoorstelling, er is namelijk ook veel ruimte voor zang en dans. T-jater krijgt hiervoor hulp van popkoor Blossom uit Beusichem en dansgroep L.O.F. uit Culemborg. De voorstelling is anders van voorgaande jaren. Een deel van het Bijbelse paasverhaal komt voorbij, maar er komen ook bewerkingen van de klassieker 'Romeo en Julia' en het volksverhaal over 'De ijsheiligen' voorbij. Én: een origineel verhaal over de lente. De cast bestaat dit keer uit zes spelers, twee dansers en één vertelster, met daarnaast een koor van dertig zangers en zangeressen. Alle deelnemers hopen het publiek mee te nemen in hun verhalen, waarin humor en filosofie hand in hand gaan, ze willen de toeschouwers weer verrassen, raken en ontroeren. Het koor zingt vrolijk swingende liedjes en een unieke, sprookjesachtige vertelling maakt het thema van de voorstelling duidelijk: 'We luisteren, maar wie hoort hun verhaal?'

Omdat 'The Compassion' een buitenvoorstelling is, is het belangrijk dat het publiek warme kleding aantrekt en een fleecedeken voor extra warmte meeneemt. Koffie en thee, en voor wie wil ook andere drankjes, zijn verkrijgbaar in de aangrenzende horecagelegenheden. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar dansschool Wildschut. De voorstelling begint om 20:30 uur.