Serve '68 uit Vuren viert 50-jarig jubileum

vuren • De Vurense volleybalvereniging Serve '68 bestaat dit jaar vijftig jaar. De vereniging viert het jubileum met een aantal activiteiten.

Bij het tot stand komen van het verenigingsgebouw in Vuren in 1967 nam Sieb Tuiten het initiatief de volleybalsport in Vuren te introduceren. Hij werd gesteund door Wim van Ballegoyen en Jan Hobo. Dat resulteerde op 14 oktober 1968 in de oprichting van volleybalvereniging Serve '68. Momenteel heeft de vereniging drie competitie spelende teams, waaronder sinds drie jaar weer een jeugdteam. In het kader van het jubileum worden er gedurende het gehele jaar activiteiten georganiseerd om de volleybalsport in Vuren en omgeving te promoten en het 50-jarig bestaan te vieren. Om het volleyballen onder de aandacht van de jeugd te brengen, wordt er momenteel een volleybal-clinic gehouden op basisschool Het Kompas in Vuren.

Zaterdag 17 maart houdt de vereniging haar eerste activiteit in sportcentrum De Koels. Die dag komt de Join Volleybal Tour naar Vuren. "Maak kennis met volleybal, leer alle coole moves, duiken, smashen en passen. Verder is er die dag een braderie met heerlijke taarten, een boekenmarkt, sieraden, oud-Hollandse spelen en een rad van fortuin met prachtige prijzen. Ook wordt dan het afsluitende toernooi van de scholenclinic gehouden", aldus het bestuur van Serve'68. Tussen 14:00 en 17:00 uur is iedereen van harte welkom in De Koels.