• Haaften liet zich niet kisten in Nieuwendijk.
• Haaften liet zich niet kisten in Nieuwendijk. Foto: Jan Noorlandt

Haaften krijgt wat het wil met punt in Nieuwendijk: 2-2 tegen Altena

nieuwendijk • In Nieuwendijk stond nummer vier Haaften zaterdag tegenover de nummer twee Altena. Beide opponenten kregen elkaar niet klein. De belangrijke 'clash' eindigde in 2-2.

Altena kwam flitsend uit de startblokken. Al binnen vier minuten opende het via Dennis van Munster de score. Vervolgens probeerde Haaften het initiatief naar zich toe te trekken. Een omhaal van Johnnie Noorthoek belandde echter naast de paal. Na ruim een kwartier kwamen de gasten wél langszij. Danny Verwolf bood Daniël van Zuijdam de niet te missen kans op 1-1. Tijd voor Altena om een tandje bij te schakelen. Het resulteerde enkele minuten later al in de 2-1 die opnieuw op naam van Van Munster kwam. Vervolgens probeerde Altena door te drukken, maar daar slaagde het niet in. Aan de andere kant zette keeper Bas Visser de doorgebroken Haaftenaar Johnnie Noorthoek net op tijd de voet dwars. Na de rust kwam Altena weer fel uit de kleedkamer, maar Haaften hield stand. Een slippertje achterin bij de Nieuwendijkers resulteerde in de 2-2 van Noorthoek, die keeper Bas Visser kansloos liet.

Spannend

Trainer Adrie van Steijn van Haaften kon wel uit de voeten met het gelijkspel. "We waren hier naartoe gekomen om niet te verliezen. Dat is gebeurd. Het was spannend en gezien het spelbeeld kan ik wel leven met de puntendeling. Het was heel hard werken voor ons. De verhoudingen waren gelijk, 2-2 is dan ook prima. Het blijft spannend op de ranglijst. Komende zaterdag krijgen we SV Capelle thuis en die moeten we wel winnen."

Nico van Es