Caravankeuring in Vuren

vuren • VVN, afdeling Lingewaal organiseert zaterdag 14 april weer een caravankeuring op het terrein van WAGO op het industrieterrein De Zeiving in Vuren. Tijdens de controle wordt de caravan vrijblijvend op belangrijke punten gecontroleerd. Naar aanleiding van de ingevulde controlelijst kan de bezitter later beslissen over eventuele reparaties of vervangingen. Deskundigen, vrijwilligers van VVN, politie, brandweer en bandenspecialisten van de firma Nout uit Geldermalsen voeren de keuring uit, er is ook een remmentestbank van de firma CBX uit Geldermalsen present. Bovendien is er een stand van het caravanbedrijf De Schutskooi uit Kerkdriel. Zij voeren ook vochtmetingen uit. De controle duurt van 08:00 uur tot 16:00 uur. Mensen moeten ook het bij de caravan behorende kentekenbewijs of het aanvullingsblad worden meenemen. Aanmelden is wel verplicht. Dit kan bij mevrouw E.S. Versteeg - De Jong via 0183-649403 of ellen@familyversteeg.nl.


Opbrengst dansmarathon

leerdam • In het kader van haar 5-jarig bestaan organiseerde dansvereniging Elan onlangs een dansmarathon voor de Leerdamse Voedselbank. Er werd 565 euro opgehaald, daar kan de Voedselbank heel veel paaseieren voor inkopen. Gemeente Leerdam heeft 150 euro bijgedragen aan de actie.


Intimiteit na prostaatkanker

leerdam • De polikliniek urologie van het Beatrixziekenhuis organiseert, in samenwerking met de Prostaatkankerstichting, op vrijdag 6 april aanstaande een bijeenkomst voor mannen die prostaatkanker hebben (gehad). Anneke Meerkerk, verpleegkundig specialist urologie, geeft dan een presentatie over intimiteit en seksualiteit na een behandeling aan prostaatkanker. Ook Jeannine van Zante, oncologieverpleegkundige, is aanwezig. De bijeenkomst is gratis en is van 09:30 uur tot 11:30 uur in de Lingepolikliniek van het Beatrixziekenhuis. Aanmelden kan telefonisch via 0183-644265 of uro-onco@rivas.nl.


Opbrengst beurs

hei- en boeicop • De kleding- en speelgoedbeurs in Hei- en Boeicop afgelopen week heeft 2.000 euro opgebracht voor de plaatselijke kerk. De volgende beurs met herfst-/winterkleding staat gepland op donderdag 20 september.


Reformatorische dagbesteding

leerdam • Sinds enkele weken biedt de protestantse woonzorgorganisatie Huis ter Leede in Leerdam dagbesteding aan mensen met een reformatorische achtergrond. Activiteiten zoals bijbellezen en liederen zingen, zijn specifiek aangepast aan deze groep. De deelnemers drinken gezamenlijk koffie, nuttigen de middagmaaltijd en sommigen blijven een deel van de middag in huiskamer De Roef. Deze dagbesteding wordt in eerste instantie elke dinsdag geboden. Om deel te nemen, is een indicatie nodig. Er zijn nog plekken beschikbaar. Meer informatie is te verkrijgen via 0345-614241 (tussen 09:00 en 12:00 uur) of door te mailen naar zorgservice@huisterleede.nl.

q www.huisterleede.nl